Ще има ли война между Русия и Украйна? Този въпрос

...
Ще има ли война между Русия и Украйна? Този въпрос
Коментари Харесай

Русия не импровизира. Затова няма да атакува Украйна

Ще има ли война сред Русия и Украйна? Този въпрос тревожи интернационалната общественост, откакто през ноември 2021 година Москва нарежда над 100 000 бойци по украинската граница.

Това е тематиката на 70-ия епизод на Z-каст, в която посетител е политологът Явор Сидеров. Той акцентира, че във външнополитическите си дейности Кремъл в никакъв случай не импровизира. Вместо това деликатно премисля всеки собствен ход и въз основа на своите калкулации възнамерява своите дейности. Предвид пагубните последствия за Русия от евентуална война, може да заключим, че " горещият спор " не е евентуален сюжет.

Експертът показва, че в границите на рецесията Путин е постигнал няколко тактически триумфа. Но е позволил и голяма стратегическа загуба - НАТО е излязъл от " мозъчната " си гибел. Същевременно нападателните дейности на Русия дефинитивно са убедили украинците да търсят по-близко обвързване със западните демокрации. Това ще бъде играта на Путин и всеки идващ съветски водач оттук-нататък - да замрази този развой на отделяне.

Сидеров разяснява функциите и на други субекти, участващи в огромното надиграване, като Съединени американски щати, страни от Европа (която наподобява все по този начин слаба) и Китай.

Не е подминат въпросът и за постоянно " снишаващата " се българска външна политика. Която настойчиво продължава да упражнява максимата от времето на Цар Борис III: " Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия ".

Това и още доста повече - в 70-ия епизод на Z-каст.

Можете да слушате в,,,.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР