Ще има ли разполагане на чужди военни сили на територията

...
Ще има ли разполагане на чужди военни сили на територията
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Тагарев трябва да изясни дали ще се разполагат чужди военни сили у нас

" Ще има ли разполагане на непознати военни сили на територията на България би трябвало да се обясни от самия Тодор Тагарев, когато се върне ". Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " Димитър Стоянов - секретар на президента по защита и сигурност и някогашен длъжностен боен министър.

" Тази тематика не е дискутирана с премиера, висшия главнокомандващ, не е дискутирана и в комисията по защита в Народно събрание ", уточни Стоянов.

По думите му Тагарев е имал предпочитание да посети Съединени американски щати още през октомври, само че е имало наложително изискване да подпише контракта за бойните машини " Страйкър ". Документът обаче беше подписан по-късно, надлежно и визитата му се изместила.

Стоянов дефинира като недомислени думите на Тодор Тагарев за вероятно присъединяване на България в интервенцията против хутите в Червено море.

" Едни такива недомислени думи слагат в извънредно комплицирана обстановка българи, покорен на един транспортен съд и би трябвало доста деликатно разясняваме по какъв начин и къде ще участваме и имаме ли мандат да приказваме тези неща ".

Секретарят на президента Радев -Димитър Стоянов постави в групата на " шарлатаните " от Политическа партия и премиера Денков.

Президентът Румен Радев ще извърши конституционните си отговорности при процедурата със свикването на консултациите и връчването на мандатите и няма да разреши да бъде укоряван, че прави нещо предумишлено, подчерта секретарят на президентът по въпросите за защита и сигурност и някогашен министър на защитата Димитър Стоянов в ефира на Българска национална телевизия.

Стоянов посочи, че президентът не води войни с който и да било, той има съществена роля - пази ползите на жителите и на страната. Това е неговото амплоа, той приказва с обстоятелства и там където би трябвало да подлага на критика го прави, даже и на премиера да не му харесва ", разяснява Стоянов по отношение на отношението на Радев към държавното управление.

По неговите думи президентът е коректив на дейностите на държавното управление, няма по какъв начин да няма рецензии, изключително когато става въпрос за провали в ръководството.

Стоянов обаче уточни, че Радев е съжалил, че е дал избор на доверие на Кирил Петков и Асен Василев. И категорично акцентира, че част от групата на шарлатаните от Политическа партия е и министър председателят Денков.

По отношение на измененията в Конституцията някогашният министър на защитата разяснява, че не е редно да й се вършат промени от парламент с едвам 8% утвърждение от народа.  " Покажете ми едно име на един изтъкнат конституционалист, които по този начин скоростно одобриха измененията, без никакво публично разискване ", запита Димитър Стоянов.

" От 21 параграфа, президента е подлагал на критика единствено 8. Атаката е поради хаоса, с едни двусмислени правила, на моменти и спорни ", означи някогашният длъжностен боен министър.

Димитър Стоянов посочи, че в случай че Радев реши да прави партиен план, ще излезе и ще го каже самичък. Явно страхът у ръководещите е огромен, щом приказват непрекъснато за подобен проблем. Те настояват, че ръководството им няма опция, само че опция постоянно има, разяснява Стоянов тематиката за бъдеща президентска партия. Димитър Стоянов отхвърли всевъзможни детайлности ще става ли придвижване " 3 март " политически плана.

Димитър Стоянов оцени още работата на държавното управление по приемането на България в Шенген по въздух и море като " безспорен неуспех ". По негови думи още през 2011 година сме покрили изискванията, в този момент внезапно се появили нови. " Това се направи единствено, с цел да могат държавното управление да си закачат " брошката на триумфа ", сподели той.

По думите му доста е значимо да се знае кой съумя да върне тематиката за Шенген на масата на европейския съвет - това бе президентът Радев. 5-6 години тази тематика бе заглъхнала, напомни някогашният министър на защитата и сподели, че в случай че участието в свободното пространство е 3-4%, " здраве му кажи ".

Процедурата за ротацията ще мине според Конституцията и преди връчването на мандата президентът ще организира съвещания с всички парламентарни групи - по този начин Димитър Стоянов отговори на въпроса счита ли Румен Радев да саботира промяната на властта.

" Президентът ще го направи по този начин, както изисква Конституцията и няма да даде мотив на сглобката да го нападна по подобен метод за нарушение на Конституцията ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР