Ще има ли кворум в парламента, за да се проведе

...
Ще има ли кворум в парламента, за да се проведе
Коментари Харесай

Ще има ли кворум за заседание на парламента утре?

Ще има ли кворум в Народното събрание, с цел да се организира изключително съвещание на следващия ден? Това е въпросът, откакто през днешния ден стана ясно, че " Продължаваме промяната-Демократична България "  няма да участва в съвещанието. От " Възраждане "  също обявиха, че няма да дойдат в Народното събрание.

" Няма да отидем, тъй като ние ясно декларирахме, че българските народни представители не могат да бъдат привиквани като кученца на каишка. И изключително пък от страна на Движение за права и свободи и Делян Пеевски ", каза водачът на " Възраждане "  Костадин Косдатинов пред БНР.

" Разбира се, че ще отидем на изключителното съвещание в петък, тъй като работата на депутатите е в Народното събрание. Не е да се мандахерцат из страната на предизборна акция за локални избори. Още повече, че ние като парламентарна група бяхме срещу тази, на процедура незаконна, почивка, която се гласоподава от този парламент ", даде поръчка обаче ръководителят на парламентарната група на " ИТН "  Тошко Йорданов.

ГЕРБ има 69 народни представители, Движение за права и свободи - 36, " ИТН "  - 11, има и един народен представител, който не членува в парламентарна група. Това прави общо 117 депутати, а за кворум при разкриване на съвещанието са нужни най-малко 121.

Българска социалистическа партия се чака да реши през днешния ден. Така на процедура, в случай че социалистите също се откажат да вземат участие, то кворум няма да има.

В дневния ред е ново разискване на ветото на президента, наложено върху измененията в Закона за енергетиката, с което ГЕРБ и Движение за права и свободи, които упорстват за съвещанието, считат, че откакто бъде преодоляно, още идният вторник жителите ще стартират да получават по 73 стотинки отстъпка на всеки литър гориво. От ПП-ДБ към този момент неведнъж обясниха за какво това е нереалистично и дадоха поръчка, че няма да вземат участие в предизборна акция от парламентарната естрада - и то ден преди вота в неделя.

В програмата е и първо гласоподаване на промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти. Вносители на законопроекта са народните представители Делян Добрев (ГЕРБ) и Йордан Цонев (ДПС).

Енергийната комисия през вчерашния ден отхвърли ветото на президента и одобри измененията в закона.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР