“Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в

...
“Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в
Коментари Харесай

Учителите, които тестват деца, може да получат бонус към заплатата

“Ще има в допълнение трудово заплащане за учителите, които вземат участие в тестването на децата. В момента се договаря такова заплащане “, заяви в сряда Юлиян Петров, който е ръководител на профсъюз “Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лв. месечно, оповестява БНР. Чака се отговор от Министерството на образованието и работодателски организации.

Юлиян Петров счита, че управляващите са избързали с въвеждането на тестванията, само че не мисли, че това е стимулирано с изборите.

„ Разумно беше когато всички сме подготвени, тогава да стартираме, а не да започваме на парче “, казаа той. Според Петров по-логично щеше да бъде дребните възпитаници да се върнат в клас от вторник идната седмица след изборите.

„ В момента картината е доста спорна. Бедата е, че доста възпитаници ще останат отвън системата и няма да са обхванати от постоянното образование, което е най-важно и най-полезно за начален стадий “, изясни той Той подсети, че когато един преподавател се занимава с учениците в клас, другите възпитаници се трансформират в слушатели.

“Учителят не може да се клонира на две и един път да работи с учениците, които са у дома и по едно и също време да работи с тези, които са в клас “, разяснява Петров.

Запитан по какъв начин ще се съхраняват позитивните проби, Попов уточни, че в София организацията за запазване и транспортиране на отпадъците е доста добра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР