Ще има действия за адекватността на пенсиите. Пенсионерите ще бъдат

...
Ще има действия за адекватността на пенсиите. Пенсионерите ще бъдат
Коментари Харесай

Гьоков: Пенсионерите ще бъдат приятно изненадани

Ще има дейности за адекватността на пенсиите. Пенсионерите ще бъдат прелестно сюрпризирани. Могат да чакат, че тези 60 лева, които получават досега ще бъдат вкарани в пенсиите по някакъв метод. ще бъде планувана актуализация, която да покрие и тазгодишната инфлация. Това сподели пред публицисти министърът на труда и обществената политика.

„ Моят вид е вкарване на тези 60 лева в самостоятелната пенсия – дали механично вкарване, дали като антиинфлационна добавка, дали като по-висок коефициент на осъвременяване на пенсиите от 1 юли, само че компенсиране на тези 60 лева най-малко 10% нарастване поради инфлацията и от 1 октомври някакво деяние върху пенсиите като преизчисляване, което да докара до приближаване сред старите и новите пенсии “, добави той.

Гьоков изясни, че механичното увеличение с идентичен % на всички пенсии задълбочава разликите сред старите и по-ниски и по-високите пенсии.

Министърът заключи още, че за този отоплителен интервал близо 300 000 души са получили енергийни помощи от страната.

„ Размерът на тази помощ е 570 лева за 3 месеца. Готови сме да посрещнем новия отоплителен сезон. От 1 юли стартира приемане на документите. Ще разтеглим още достъпа и ще увеличим и поддръжката по всяка възможност. Готови сме да създадем това “, увери Гьоков и означи, че би трябвало да се обясни понятието за " енергийно небогати ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР