Ще има бърза процедура украинските бежанци да получават работни визи

...
Ще има бърза процедура украинските бежанци да получават работни визи
Коментари Харесай

Украинските бежанци ще получават работни визи по бърза процедура

Ще има бърза процедура украинските бежанци да получават работни визи и да се включват на пазара на труда.

Това заяви министърът на туризма Христо Проданов, който се срещна в Златни пясъци с представители на сектора от Северното Черноморие.

Той посочи, че процедурата ще е на общоевропейско равнище. По думите му у нас ще бъде направено всичко допустимо хората да получават нужните им документи в границите на 20 дни, след което да могат да стартират работа.

За идния летен сезон министърът разяснява, че той може да е добър, стига да няма нови талази на пандемията, които да изискват още веднъж налагане на рестрикции. Другият сериозен фактор е протичащото се в Украйна, добави Проданов. По думите му, в случай че там нещата не се успокоят, ще бъде сериозен проблем, защото никой няма предпочитание да почива в размирна зона.

За екипа на министерството българските туристи постоянно са били приоритет, сподели още Проданов. Той напомни, че през тази година страната има с шест милиона лв. повече за национална реклама.

Министърът посочи, че ще бъде обърнато по-голямо внимание за привличане на посетители от Румъния, Сърбия и прилежащите дестинации. Основната цел ще бъде да популяризираме освен морските и ски-курортите, а и опциите за различните типове туризъм у нас, тъй че страната ни да стане четирисезонна дестинация, сподели Проданов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР