Ще говоря като лекар и неврохирург, за разлика от повечето

...
Коментари Харесай

Доц. Красимир Минкин: Ако болницата бе спряла да работи, нямаше да има заразени с коронавирус />Реклама / Ads
Ще приказвам като доктор и неврохирург, за разлика от множеството не съм вирусолог и епидемиолог. Ще погледна като доктор, който работи всеки ден в изискванията на Ковид. Това сподели по БТВ доцент Красимир Минким от болница „ Св. Иван Рилски “.
Припомняме ви, че точно там има 12 медици и 2-ма пациенти с ковид. По този мотив той добави: При нас постъпва пациент с левкемия. Всички проучвания сочат бактериална пневмония. По-късно се появяват признаци на Ковид-19. Има три теста, които са отрицателни. Остава открит въпроса, кой тест е по-добър.

Трябва да признаем, че нито един. И при писиара има подправени отрицателни резултати. И едвам при бързите проби се открива заболяването. И при двата теста има сензитивност от 75 %. Като болница се движим по гребена на върната- вкарваме всичко, което е достъпно-първо бързите проби, по-късно писиар теста.

Ако желаеме да се предпазим от Ковид, то всички би трябвало да си останем у дома. Работейки с пациенти, ние сме подложени на риск. Много се интересуваме от написания. Липсват писмени рекомендации по какъв начин да се държим. Всички носехме маски още по времето, когато споделяха някои, че те не са потребни. Ходехме с ръкавици. Можем да вървим с костюми, само че не е допустимо с тях да се преглеждат пациенти.

Никъде по света няма такава процедура. Практика по света е да се пазим с маски и ръкавици. Ако болничното заведение бе спряла да работим, нямаше да има инфектирани с Ковид. В лечебните заведения, които работя, непрестанно ще има инфектирани с Ковид. Ние поемаме риск, който в случай че желаем, може и да поемем. Ако не оперираме, ще има съдбовни случаи. Операциите с мозъчни тумори не могат да се отсрочват. 15 % от лекарите в Съединени американски щати са инфектирани с Ковид. Такава е специалността. Не би трябвало да се свръх драматизира обстановката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР