Ще гласуваме за новите министри. Това няма да промени системата,

...
Ще гласуваме за новите министри. Това няма да промени системата,
Коментари Харесай

БСП: Смяната на министри е опит да се отложи гневът на хората

Ще гласуваме за новите министри. Това няма да промени системата, няма да промени политиката. Това е загуба на време за България и печелене на време за ръководещите. Не е там разковничето, то е в политиката. Агонията ще продължи.

Това съобщи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг пред кметството на с. Баня, община Разлог. Думите ѝ са във връзка поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

Смяната на лица е опит да се избяга от отговорност, да се отсрочи гневът на хората и всичко, което става в страната, съобщи в това време представителят на левицата Елена Йончева.

„ Искаме огромно единодушие за метода на ръководство и осъществяване на политиката. Не е самоцелно към този момент всичко това. Ние сме постоянно „ за “ Българската конституция, предвиждаме тази Конституция да стартира да се съблюдава “, счита Нинова.

По думите ѝ правовата страна би трябвало да бъде такава, каквато е записана в Конституцията.

Тя разяснява и последните събития към президента Румен Радев.

„ Президентската институция е самостоятелна от парламент и партии. Отнасяме се с почитание към всяко мнение, било то друго от нашето “, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Председателят на левицата уточни текстовете, с които партията ще се заеме през новия политически сезон. Сред тях са законопроектът за българско произвеждане и търговски вериги, както и Законът за ръководство на държавните предприята.

Партията ще обърне внимание на ръководството на професионелен мениджърски принцип. Междувременно Законът за тракийските българи също ще е на дневен ред. Текстът е направен дружно със Съвета на тракийските сдружения в Бъргария.

В Народно събрание ще влязат още няколко оферти, касаещи битката с домашното принуждение.

„ Не Истанбулската спогодба може да реши проблемите с домашното принуждение, а българското законодателство “, счита Корнелия Нинова.

Относно решението на левицата да оставят 20 депутати в Народното събрание, а останалите да излязат измежду хората Нинова разясни, че има основни промени в Народното събрание, когато ще се прибират всички в залата.

„ Тръгваме на срещи и диалози в цялата страна за окончателното правене на „ Визия за България “. Това не е партийна кавга за сегашното. Държавните институции не работят, има корупция. Тук е какво следва след ГЕРБ и Патриотите “, счита още Корнелия Нинова.

По думите ѝ до края на декември Българска социалистическа партия би трябвало да стъпи във всяка българска община. Ще следва резюме в кои от тези хрумвания има национално единодушие.

Нинова изясни, че основен проблем на дребните общини е, че нямат личен бюджет, а зависят от решенията на огромните общини.

„ Тези решения не постоянно са справедливи, не можем да оставим по този начин дребните обитаеми места без развиване “, изрично отсече социалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР