Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много години

...
Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много години
Коментари Харесай

Шефът на „Пфайзер“: Ще са нужни годишни ваксини за COVID-19 за много години напред

Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за доста години напред, счита шефът на компанията " Пфайзер ". В изявление пред Би Би Си доктор Албер Бурла разяснява, че ще би трябвало да се поддържа доста висока отбрана против ковид.

Annual revaccinations against Covid will likely be needed " to maintain very robust and high levels of protection ", Pfizer boss Dr Albert Bourla tells the BBC in an exclusive interview

Интервюто е извършено преди появяването на новия вид " Омикрон ", само че Бурла споделя, че компанията към този момент е произвеждала приспособени ваксини - първо за " Бета " разновидността, а след това и за " Делта ", само че те не са били употребявани.

В момента компанията работи по характерна ваксина за разновидността " Омикрон ", която се чака да бъде подготвена за 100 дни.

До края на годината " Пфайзер " възнамерява да е обезпечил три милиарда дози, а за идната година са планувани още четири милиарда.

На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е аморално, Бурла споделя, че в последна сметка се избавят човешки животи.

" Ние спестихме трилиони долари на световната стопанска система. Това е сериозна стъпка към нововъведения, с които да посрещнем идната пандемия. Хората би трябвало да схванат, че с цел да създадем нещо, което избавя животи и икономисва пари, би трябвало да има и финансова възвръщаемост ", разяснява Бурла.

Бурла насочи и апел към хората, които не желаят да се имунизират. " За тези, които се опасяват, желая да кажа, че единствената страст по-силна от страха е любовта. Тази ваксина ще повлияе удобно освен на вашето здраве, само че и на това на вашите близки и хора, които обичате ", споделя Бурла.

Той разкри също, че е бил обект на подправени вести и конспирации. Първоначално ги приемал с подигравка, само че се появила вест, че брачната половинка му е умряла след сложена ваксина. " Притеснявах се за децата ми. Това, през което преминахме е нищо спрямо нелепостите, които хората разгласяват. Все още има хора, които считат, че жена ми е умряла от имунизацията. А тя си е добре ", споделя Бурла.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР