“Ще дойде ден, когато вече няма да е необходимо да

...
“Ще дойде ден, когато вече няма да е необходимо да
Коментари Харесай

Илон Мъск: Ще дойде ден, когато вече няма да е необходимо да работите

“Ще пристигна ден, когато към този момент няма да е належащо да работите.Изкуственият разсъдък ще докара до това, че на човечеството към този момент няма да му се постанова да работи, а главният въпрос в бъдеще ще бъде намирането на смисъла на живота ”. Това сподели Илон Мъск по време на срещата си с английският министър председател Риши Сунак, заяви Би Би Си.

“Ще пристигна ден, когато към този момент няма да е належащо да работите ”

Илон Мъск счита, че едно от най-трудните провокации на бъдещето ще бъде намирането на смисъла на живота.Той насочи предизвестие, че изкуственият разсъдък може да докара до изгубването на човечеството.

Потенциалните изгоди от изкуствения разсъдък

“Един от синовете ми мъчно намира другари. В това отношение другар под формата на изкуствен интелект би могъл да бъде отлично решение за него ”, призна Мъск.

Изкуственият разсъдък може да докара до изгубването на човечеството

“Свидетели сме на най-разрушителната мощ в историята. Ще пристигна ден, когато към този момент няма да е належащо да работите – ще можете да работите за лично наслаждение, само че изкуственият разсъдък ще може да прави безусловно всичко ”, предвижда той.

“Това има своите плюсове и минуси ”

През март тази година Мъск, дружно с други водещи фигури в региона на създаването на изкуствен интелект, подписа отворено писмо, в което предложи да се направи пауза в развиването на този тип технологии, до момента в който бъдат създадени и въведени в приложимост надеждни протоколи за сигурност.

Критиците обаче допускат, че този ход може да е опит за печелене на време, защото милиардерът се пробва да настигне OpenAI, която закупи популярност в бранша, откакто пусна своя чатбот ChatGPT преди съвсем година, написа в. ”Файненшъл таймс ”.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР