Ще блокираме дейността на парламента, когато се обсъжда Конституцията. Затова

...
Ще блокираме дейността на парламента, когато се обсъжда Конституцията. Затова
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ще блокираме дейността на парламента, когато се обсъжда Конституцията

Ще блокираме активността на Народното събрание, когато се разисква Конституцията. Затова във вторник няма да има съвещание. Има сглобка, която със 164 депутата може да постанова силово съвсем всичко, даже да е в прорез със закона. Повечето конституционни промени, които оферират, биха паднали в Конституционен съд. Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов в ефира на.

" Когато имаш консолидирано болшинство, което прокарва всичко поради избрани ползи, парламентарната банка се трансформира в място на изтощение в избран миг. Да бойкотираме съвещанията е нашият метод на митинг. Единственият метод да се раздрусат и освестят е да им се попречи да правят каквото са намислили ", счита той.

По думите му всеки човек или парламентарна група имат право на митинг, стига да не е обвързван с принуждение. " Ние сме срещу метода, по който се трансформира Конституцията, а " Възраждане " са срещу демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Децата на членове на Българска комунистическа партия демонтират монумента. Най-добре би било да се организира референдум. Аз мисля, че там би било добре да има монумент на Хан Аспарух. В момента обаче нелегално унищожават паметника ", разяснява той. И прикани министър председателят да каже за какво е било нужно да се вкара такса за транспорт на съветски газ.

Според него е противоконституционно множеството от препоръчаните длъжности да станат длъжностен министър председател. " Председателят на Народно събрание е част от законодателната власт. Подуправителят на Българска народна банка Гюров пък към момента е в нарушаване на закона, тъй като е шеф на Неправителствени организации, което се занимава с комерсиална активност. Шефът на Сметната палата е от ГЕРБ. Тези хора би трябвало да са отделечени от политическата власт. Сега се получава разбъркване на трите управляващи, това не е потребно за демокрацията. Ако всички вероятни хора на посочените позиции откажат на президента, какво ще стане? В комунистическата Конституция основният прокурор е бил избиран от Народното събрание, в този момент се предлага същото. Ние предлагаме тази служба да е обект на директен избор. Едното е политическо предопределение, другото изборът на народа. Вкарали сме предложение основният прокурор да е с орязани пълномощия, в това число да не може да командирова прокурори ", уточни Йорданов.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР