Ще бъде отпусната и еднократна финансова помощ на засегнатите Започва

...
Ще бъде отпусната и еднократна финансова помощ на засегнатите Започва
Коментари Харесай

Обследват конструкцията на блока в Благоевград, където при пожар загинаха 3 души

Ще бъде отпусната и еднократна финансова помощ на засегнатите
Започва процедура за градивно проучване на блока в благоевградския квартал „ Струмско “, където при пожар на 10 декември починаха двама мъже и една жена, оповестиха от пресцентъра на община Благоевград.

На среща сред кмета на Благоевград Илко Стоянов, притежатели и жители на жилища в блока са разисквани належащите дейности за връщането на хората в домовете им, както и от какво имат потребност.

Общината поема ангажимент за защитата на имуществото на хората, е декларирал кметът Стоянов, осведомят от пресцентъра.

Предстои да бъде конкретизиран броят на фамилиите, които се нуждаят от краткотраен заслон, а от общината имат подготвеност да спомагат те да бъдат настанени в обществени услуги или в жилища, с които разполага администрацията.

Ще бъде отпусната и еднократна финансова помощ на засегнатите като се търси вид и за набиране на средства в помощ на засегнатите.

В града стартират да се провеждат и благотворителни начинания, с които да бъдат подкрепени пострадалите от пожара фамилии. Регионалната библиотека „ Димитър Талев “, дружно с преподаватели от Средното учебно заведение за проучване на непознати езици „ Св. Климент Охридски “ и родители, провеждат благотворителен базар в поддръжка на фамилията на починалия при пожара 40-годишен мъж. На базара, който ще е във фоайето на библиотеката, ще бъдат изложени за продажба ръчно направени картички, рисунки и коледна декорация, направени от възпитаници от благоевградски учебни заведения.

Всеки, който желае да помогне, ще може да закупи коледни картички, рисунки и коледна декорация, направени от възпитаниците на образователни заведение по време на „ Работилница за елфи “, пишат още от общината на уеб страницата си.

Припомняме, че в петък огъня лиши живота на 74-годишният Димитър В., 62-годишната Е.К. и 40-годишният М.К.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР