Ще бъде назначена проверка на пътния участък, където се е

...
Ще бъде назначена проверка на пътния участък, където се е
Коментари Харесай

Комитова назначи проверка на пътния участък, където стана катастрофата с автобус

Ще бъде назначена инспекция на пътния сектор, където се е случила тежката злополука с македонски рейс. Още тази заран ще бъде образувана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на районното министерство и АПИ.

Това сподели за bTV служебният районен министър Виолета Комитова. Тя подсигурява, че резултатите от инспекцията незабавно ще бъдат оповестени пред обществеността и съобщи, че не бяга от отговорност.

" Ще Ви уведомим каква е виновността на АПИ и Министерство на регионалното развитие ", сподели Комитова, само че означи, че пътната сигурност е комплекс от няколко неща - пътища, водачи и коли, тъй че би трябвало да се търсят отговори и от " Автомобилна администрация ".

" На този стадий не мога да кажа дали е имало сигнали за неизправности в този сектор. Има голям размер преписки в АПИ и Министерство на регионалното развитие, ще бъдат тествани ", разяснява Комитова информацията, че е имало голям брой сигнали за висока централизация на ПТП-та на това място.

Регионалният министър разяснява и информацията, че в този сектор има незаконен излаз към автомагистралата от каменна кариера: " Нямаме информация за незаконните изходи, ще изпратим хора на място да ревизират ".

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи пред Нова телевизия, че ще предложат да се направи цялостен одит на цялата пътна инфраструктура

" Важно е ръководещите, политиците и обществото да вземат верните ограничения, с цел да не се позволяват сходни нещастия. Днес ще предложим да се направи цялостен одит на цялата пътна инфраструктура ". Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия след нещастието на автомагистрала " Струма ", при която рейс катастрофира и се възпламени, а огънят взе 46 жертви.

Днес следобяд стартират договарянията за държавно управление, а Свиленски ще взе участие в групата, която ще дискутира тематиката " Транспорт ".

" Сещаме се за пътната сигурност, когато станат такива произшествия. Основният ни проблем, той е във всяка сфера, само че изключително в пътната сигурност, е контролът ", сподели Свиленски.

" Направен е път, има сигнали, за какво никой не е изследвал вярно ли е издигнат. Констатирано ли е, че всичко е наред? ", попита Свиленски, който нормално е член на транспортната комисия в Народното събрание.

" Говорим за пътища, нови пътища, доста пътища. Това е резултат от некачествено строителство, некачествено поддържане. Вижте мантинелите! В чужбина няма такива едноредови мантинели. Навсякъде са двойни. Когато е двойна, тя те държи в пътя, няма по какъв начин да станат такива неща ", разяснява Свиленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР