Ще бъде ли UFC 220 събитие, в което ще бъдат

...
Ще бъде ли UFC 220 събитие, в което ще бъдат
Коментари Харесай

Какво да очакваме от UFC 220 този уикенд?

Ще бъде ли UFC 220 събитие, в което ще бъдат коронясани двама нови първенец или пък "старите кучета " ще продължат да натрупат авторитет, а може би ще забележим по малко и от двете?

Шампионът в полутежка категория Даниел Кормиер ще пази купата си против Волкан Йоздемир в съ-основното събитие за вечерта. В главната борба пък първенецът в тежка категория Стипе Миочич ще се изправи против ужасяващия колос Францис Нгану. И двете борби биха могли да завършат с впечатляващи нокаути.

Ето и малко забавна информация обвързвана с идното събитие.

1. Историята на UFC в Бостън

Това ще бъде петото събитие на UFC в Бостън и по-специално в "ТД Гардън ". Организацията преди този момент гостуваше в града за събитията си UFC 118 през 2010-та година, UFC Fight Night 26 през 2013-та, UFC Fight Night 59 през 2015-та и UFC Fight Night 81 през 2016-та. Четирима бойци от идната бойна карта са били и преди в тази зала: Глейсън Тибау, Роб Фонт, Кайл Бошняк и Францимар Баросо.

2. Всички бойци влязоха в допустимите килограми за категориите си

Всички 22-ма бойци от 11-те борби сполучливо минаха през вчерашния ден през кантара. В макар че това звучи обикновено за множеството фенове, не е загадка, че в доста малко събития безусловно всички спортисти съумяват да преборят кантара.

3. Освен главните две борби, останалата част от бойната карта е формирана от много непопулярни имена - най-малко на пръв взор.

По-голямата част от почитателите гледат събитията на UFC най-много поради главните срещи за вечера, само че това ще има даже по-голяма тежест в ранните часове на неделя заран. Преди на сцената да излязат Миочич, Нгану, Кормие и Йоздемир, почитателите мъчно ще разпознаят останалата част от бойците.

4. Кой ще дебютира в UFC 220?

Брандънн Дейвис ще направи своя дебют за организацията в борба с ветерана Кайл Бошняк в ранната предварителна карта. Мат Бесет, Дан Иге и Хулио Арка също ще създадат самобитен дебют, защото и тримата преди този момент се състезаваха единствено в проведеното от президента на UFC Дейна Уайт събитие "Претендентът ". В него предприемачът търсеше нови звезди за организацията и това са единствено част от неговите избраници. Битките на тези момчета не са отразени като публични мачове от UFC.

5. Класирани, непобедени и бойци с впечатляващи серии

Броейки и двете съществени борби за вечерта, в UFC 220 има единствено девет класирани бойци от общо 22-ма, които ще влязат в клетката. Освен Нгану, Миочич, Йоздемир и Кормие, никой от останалите спортисти не е в Топ 10 в категорията си.

Единственият непобеден войник в картата е Шейн Бургос с връх от 10-0. Той е и 3-0 под банера на UFC и има звезден капацитет най-много в ръцете си. Неговият военен жанр е незабравим и той преследва нокаута във всеки един дуел.

Бургос е в серия от 10 следващи победи, само че това не е най-дългата серия в бойната карта. С 11 следващи победи може да се похвали Алешандре Пантоя, които му осигуриха и борбата с Дъстин Ортис в това огромно събитие на UFC. Нгану пък е в серия също от 10 следващи победи, а съперникът на Бургос, Келвин Катар, завоюва последните си девет дуела.

6. Бойци, които обезверено се нуждаят от победа

Глейсън Тибау се завръща в Октагона след двугодишна пауза. Той загуби последните си две борби преди този момент и трето следващо проваляне може да приключи кариерата му в най-популярната организация, а може би освен в нея.

Даниел Кормие е другият войник, който евентуално ще преглътне доста мъчно възможна загуба. Той се оправи без проблеми с всички съперници в полутежка категория, като се изключи Джон Джоунс. Благодарение обаче на втората позитивна допинг проба на Джоунс, Кормие към момента е първенец в дивизията. Сега той ще би трябвало да убеди почитателите, че коланът справедливо към момента е в него.

Докато провалянето му от Джоунс през юли предходната година бе анулирано, Кормие знае, че към момента би трябвало да покаже, че може да победи Джоунс. Ако загуби от Йоздемир, на 38-годишна възраст, може да е мъчно за него да се задържи задоволително дълго, с цел да има късмет още веднъж да се изправи против Джоунс.

7. Битка от предварителната карта, която не желаете да изпускате

Абдул Разак Алхасан и Сабах Хомаси сътвориха истина война на 2-ри декември 2017-та година на събитието UFC 218. Алхасан смъкна в тежък нокдаун Хомаси с мощен удар и борбата изглеждаше завършила, само че за изненада на всички Хомаси се изправи и се нахвърли върху своя конкурент, само че към този момент беше късно, съдията Хърб Дийн прекратил срещата отсъди победа за Алхасан с механически нокаут. След края на дуела Хомаси беше гневен и се закани да си отмъсти. Ако тези двама бойци стартират оттова, където завършиха предходната си среща, ще следим друга поразителна борба.

Ето и цялостната бойна карта за събитието:

Основна карта:

Стипе Миочич (111.5 кг) - Франсис Нгану (119.2 кг) (за купата в тежка категория)
Даниел Кормие (93 кг) - Волкан Йоздемир (93 кг) (за купата в полутежка категория)
Калвин Катар (66 кг) - Шейн Бургос (66.2 кг)
Гиан Виланте (93,4 кг) - Францимар Барозо (93 кг)
Томас Алмейда (61.4 кг) - Роб Фонт (61.7 кг)

Предварителна карта:

Дъстин Ортиз (56.9 кг) - Алешандре Пантоя (57.1 кг)
Абдул Разак Алхасан (77.1 кг) - Сабах Хомаси (77.5 кг)
Кайл Бочняк (66.2 кг) - Брандън Дейвис (66.2 кг)
Дан Иге (66 кг) - Хулио Арка (66.2 кг)

Ранна предварителна карта:

Ислам Макчачев (70.7 кг) - Глейсън Тибау (70.3 кг)
Мат Бесет (66.2 кг) - Енрике Бразола (66 кг)

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР