Организацията на изборите 2 в 1 е нормална в РИК

...
Организацията на изборите 2 в 1 е нормална в РИК
Коментари Харесай

157 кандидат- депутати се борят за 4 мандата в 10 МИР Кюстендил

Организацията на изборите 2 в 1 е естествена в РИК – Кюстендил. Няма постъпили тъжби към този миг,информира ръководителят Венцеслав Механджийски. Регистрираните претенденти за народни представители са 157, като те са издигнати от 20 партии и 11 обединения. Те ще се борят за 4 мандата в 10 МИР – Кюстендил. Най-възрастният претендент е на 80 години, а най-младите претенденти за депутати са двама на по 22 години.

„ Като цяло ситуацията е спокойна, само че през години на избори съм виждал неща, които не съм очаквал. Това, че изборите са 2 в 1 ще сътвори проблеми и не толкоз в районните комисии, а в секционните. Двата листата и двете бюлетини ще докара до някакъв проблем и то най-лошото, което допускам, че ще стане е някой да гласоподава за Европейски парламент, а в следствие да се подпише в листата за избор на народни представители. След това контролите няма да излязат на СИК, откъдето пък няма да могат да приключат и работа “, КАЗА ОЩЕ ръководителят на РИК – Кюстендил.

По негови думи главното в изборите е, гласоподавателят да може да гласоподава и неговият глас да бъде регистриран правилно.

„ Няма по какъв начин един гласоподавател да е дал своя вот, неговият глас да е законен, да е вярно зачертан в бюлетината, и да не бъде регистриран гласа. Това е неприемливо. По-скоро Районната изборна комисия ще би трябвало да отваря СИК и да се броят на място бюлетините, с цел да се посочи точния брой гласоподаватели “, регистрира Механджийски. Очаква се образованието на представителите на СИК да бъде извършени 3-4 дни преди вота 2 в 1. Те ще се назначават до 14 май, а след което има период за смени на членовете в комисиите, който продължава до самия избирателен ден. Срокът за подаване на удостоверения за гласоподаване на друго място е 25 май, а за хората с преносими секции е 29 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР