Фондация “Даная настоява за сериозни реформи в детското здравеопазване, сред

...
Фондация “Даная настоява за сериозни реформи в детското здравеопазване, сред
Коментари Харесай

Фондация “Даная” поиска електронна система да насочва децата към подходящи болници и лекари

Фондация “Даная ” упорства за съществени промени в детското опазване на здравето, измежду които са създаване на електронна система за ориентиране на родители към подобаващи за децата им лечебни заведения и лекари и наложително продължаващо образование за всички медицински специалности. На 9 май - тъкмо една година след гибелта на 15-годишната майка ѝ Ани Стоянова внесе от името на фондацията с нейното име близо 12 000 подписа в поддръжка на настояванията си в Министерския съвет.

“Огромните неналичия в опазването на здравето убиват. Убиха доста деца за една година и тази гражданска самодейност може да постави началото на същинска промяна, а тези животи да бъдат спасявани ”, сподели пред публицисти Ани Стоянова.

Според нея в опазването на здравето най-вече липсва морал.

Кремена Кунева, ръководител на фондация “Даная ”, изрази вяра, че настояванията им ще слагат началото на същински промени.



Подписката се провежда от 10 февруари 2024 година, според Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление и ще бъде импортирана, с изключение на в Министерския съвет, и в Народното събрание, и в Министерството на здравеопазването.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР