И тази година ученици от сливенски училища поеха управлението над

...
И тази година ученици от сливенски училища поеха управлението над
Коментари Харесай

Ванеса Иванова от Младежки дом-Сливен стана кмет за един ден

И тази година възпитаници от сливенски учебни заведения поеха ръководството над Община Сливен за един ден. Инициативата е във връзка Деня на младежкото самоуправление. Кметът Стефан Радев поздрави младежите за присъединяване им и за следващ път акцентира, че е доста значимо гласът на младите да се чува.

„ Радвам се, че имате интерес към това да сме сътрудници и да се запознаете с работата на институциите. Изисква се запознаване с доста информация, като технология на взимане на решения, на това какво може, какво не може да стане. Кое може да се случи бързо, кое не “, изясни Стефан Радев.

Чуйте в аудиото...

Гостите поздрави и ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. Той показа работата на локалния парламент, като посочи положителното институционално взаимоотношение сред Общината и Общинския съвет.

„ Много значимо е тези управляващи взаимно да се управляват, само че и взаимно да си оказват помощ. Много се веселя, че с господин Радев, той като кмет, аз като ръководител на Общинския съвет, намираме най-хубавите решения за града. Важно е да се следва положителния звук. Работата на общинските съветници е да управляват неразумни решения на кмета. За благополучие в нашата община това не се е случвало “, съобщи Димитър Митев.

Чуйте в аудиото...

„ Вие сте младежи. Вярвам, че докосвайки се през днешния ден до всички тези институции, ще имате шанса в този момент или след време да променяте нещата. Слушайте, пишете, питайте, черпете информация. След като усетите, че вие сте мощ, че сте мощност, вие можете да променяте и да помагате на събитията “, сподели на собствен ред шефът на Младежки дом-Сливен Ана Маринова.

Чуйте в аудиото...

Тази година 30 младежи заеха управнически позиции в 15 институции. Кмет за един ден стана Ванеса Иванова от ПХГ „ Дамян Дамянов “. Поста на ръководител на Общински съвет-Сливен пое Стеяна Кирова от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “.

Функциите на зам.-кмет по Хуманитарни действия пое Александра Тенева от ПХГ „ Дамян Дамянов “. Зам.-кметът по финанси и общинска стопанска система Румен Иванов преотстъпи мястото си на Велина Пенчева от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “. Зам.-кмет по устройство на територията стана Мирослав Рашев от СПГСГ „ Арх. Г. Козаров “, по икономическо развиване – Камен Канев от ППМГ „ Добри Чинтулов “.

Двама младежи поеха общинските спортни действия – Християна Василева и Петър Тодоров от СУ „ Димитър Рохов “. За сигурността и ръководството при рецесии ще дава отговор Ванина Андонова от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “. Главен проектант стана Стенлия Константинова от ППМГ „ Добри Чинтулов “. Студентът Божидар Йорданов пое екологията в общината. В ОИЦ влязоха Павлина Димитрова, Йорданка Йорданова и Стилиян Господинов. Секретар на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни стана Станислава Кокошкова, а на Местната комисия за битка с трафика на хора – Цветелина Мирчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР