Търговци отчитат бум на кражбите. Казват, че ръстът е със

...
Търговци отчитат бум на кражбите. Казват, че ръстът е със
Коментари Харесай

Бум на кражбите в МОЛ-овете

Търговци регистрират взрив на кражбите. Казват, че растежът е със 70%. Загубите им можело да стигнат до 100 -200 хиляди лв. годишно.

Краде се всичко - облекла, обувки, козметика. Има проведени групи, които по-късно препродават откраднатите артикули в обществените мрежи. Някои даже работят по поръчка, изясни пред NOVA Валя Веселинова, член на Българска ритейл асоциация и притежател на магазин. По думите й една от веригите за спортни артикули е отчела единствено за предходната година загуби от обири на стойност 220 000 лв.. Загубите на всички са за милиони, изясни Веселинова.

Търговците също имали групи в обществените мрежи, където си споделяли информация за хора, хванати да крадат.

Ходят по няколко индивида. Обикновено са сносно облечени, доста постоянно вървят с деца, с бебешки колички. Мъже, дами, млади, остарели - всевъзможни, съобщи Веселинова.

Друг търговец, член на асоциацията, е хванал 200 обири. Това е единствено разкритите обири. Всеки ден има обири, изясни Веселинова.

Подава се тъжба в полицията, след което тя ги пуска. Не ги задържат, нищо не им вършат, добави тя. Собствениците подавали тъжби, само че, по думите й, нищо не се случвало.

Очакваме от органите на реда да подхващат този проблем по-сериозно, съобщи Веселинова. Тя изясни, че за предходната година има един наказан във Варна за чанта на стойност 200 лв.. Веселинова сподели, че той е получил 1 година условна присъда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР