Ще бъде добър резултат, ако през следващите месеци служебният министър

...
Ще бъде добър резултат, ако през следващите месеци служебният министър
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Зелените коридори не достигат до малките населени места



„ Ще бъде добър резултат, в случай че през идващите месеци служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров не не помни, че последните години се посвети на  отбраната на правата на пациентите “, сподели в „ Преди всички “ доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

„ Следващите два месеца обаче могат да се създадат няколко незабавни и в пълномощията на служебния министър ограничения – преди всичко това е  към момента неовладяната и в някои случаи изоставаща в България като ограничения пандемия .

От една страна това е казусът с реда на слагане на  имунизациите против ковид . Защо сега имунизациите не се употребяват рационално на фона на дребното количество. Освен това те не доближават в целокупност до най-застрашените хора –  хронично болните пациенти и възрастните хора “, разясни още доктор Хасърджиев.

По думите му у нас са доста мудни темповете на ваксинационния обсег .

Зелените коридори  са добра концепция, само че те не вземат решение проблемите на по-болните и мъчно преносими хора, хората от дребните обитаеми места, няма система за домашни визити и при рисковите групи.

Извънредната конюнктура не знам дали би трябвало да се удължи, но  би трябвало да се премислят ограниченията , тъй като Covid не си е тръгнал. Мерки би трябвало да има “, съобщи още доктор Хасърджиев.

Според доктор Хасърджиев Националният действен щаб (НОЩ) е бил основан на ръба на закона. Той счита за  доста евентуално да се образува Консултативен съвет,  който и в този момент имаме по Плана за деяние на България в пандемични обстановки.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР