Ще бъдат налагани санкции на снегопочистващите фирми, които не се

...
Ще бъдат налагани санкции на снегопочистващите фирми, които не се
Коментари Харесай

За зимна поддръжка на пътищата са отделени 80 млн. лева

Ще бъдат налагани наказания на снегопочистващите компании, които не се оправят със своите отговорности. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в отговор на въпросите на депутата от Николай Александров от „ Обединени патриоти “ по отношение на подготвеност за зимния сезон на пътищата в страната от страна на Агенция " Пътна инфраструктура ", съобщи „ Фокус “.

По думите му от страна на АПИ е основана нужната организация за посрещане на зимния сезон.

„ Извършени са инспекции по пунктове, наличността на интертните материали е приблизително над 60%. 3000 машини ще почистват републиканската пътна мрежа “, уточни министърът на районното развиване. Той разясни, че плануваният запас за зимно поддържане е в границите на 80 млн. лева

„ На 31 октомври се организира национално заседание на Министерство на регионалното развитие. На него беше докладвана готовността на АПИ за зимно разчистване. Всички шефове на регионални пътни ръководства участваха. Всички регионални пътни ръководства са готови “, увери той. Министър Нанков разясни, че в границите на интервала от 18 до 27 октомври са били извършени 6 районни съвещания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР