Ще бъдат ли актуализирани заради инфлацията цените по програмата Топъл

...
Ще бъдат ли актуализирани заради инфлацията цените по програмата Топъл
Коментари Харесай

БСП към социалния министър: Увеличете разхода за „Топъл обяд“, бедните не са второ качество хора

Ще бъдат ли обновени поради инфлацията цените по програмата „ Топъл обяд “ ? Този въпрос зададе националният представител от Българска социалистическа партия за България Деян Дечев на министъра на труда и обществената политика в оставка Иванка Шалапатова по време на парламентарен надзор.

Дечев посочи, че обществената стратегия е доста значима за общините, само че е още по-важна за хората, които имат краткотрайни или непрекъснати усложнения в ежедневното си изхранване. По думите му, в сегашния програмен интервал цената на един „ топъл обяд “, който включва чорба, самун, главно ядене и най-малко един път седмично десерт, е в размер на 3,30 лева , обновен от 2,90 лева предходната година, в случай че цените на о сновните хранителни артикули са се усили в доста по-голям размер.

След като министърът не даде безапелационен отговор на въпроса, някогашният обществен министър и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Георги Гьоков съобщи: „ За мен няма по какъв начин да има пълноценно хранене на цени по-ниски от 5-6 лева При изискване, че за хранене в на ниска цена ресторант - сладкарница при започване на 2024 година, съгласно статистиката, са нужни 15 лева Хората, които употребяват програмата, въпреки и небогати, не са второ качество хора , а доставчиците не са длъжни на общината, с цел да работят на загуба. Актуализацията на единицата разход по програмата е наложителна, в случай че желаеме тя да извършва главната си цел – да поддържа хората и фамилиите с ниски приходи или без всевъзможни приходи у нас.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР