Ще бъда ясен, ясно е договорено и така трябва да

...
Ще бъда ясен, ясно е договорено и така трябва да
Коментари Харесай

Шолц отговори на Радев: Не трябва да бъдат поставяни нови условия пред Северна Македония

" Ще бъда явен, ясно е контрактувано и по този начин би трябвало да бъде - постоянен развой на присъединение съгласно процедурите, които се ръководят от Европейски Съюз. Това са неща, които към този момент са написани на хартия и не би трябвало да се появяват други, които се отнасят до двустранната обстановка. Това пазя и подсигурявам ". Tака Шолц отговори на въпрос, обвързван с думите на президента на България Румен Радев, че конституционните промени са единствено авансово изискване за начало на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Скопие.

На взаимна конференция с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който е на публично посещаване в Германия, Шолц сподели, че смяната на конституцията на Република Северна Македония в този момент е от основно значение и от триумфа на този акт " зависят доста неща ".

" Затова желая да насърча Северна Македония да продължи по пътя на промените и своите задължения. Реформите не са нереални претенции. Още в този момент те имат съответно позитивно влияние върху жителите ", сподели Шолц.

От своя страна, Ковачевски още веднъж прикани депутатите да гласоподават за смяна на конституцията, тъй като в противоположен случай, вместо да върви към интеграция в Европейски Съюз, Северна Македония може да изпадне в изолираност.

" Конституционните промени не са въпрос на идентичността, тъй като тя е решена в преговорната рамка и в други документи. За първи път сме в обстановка, в която нямаме несъгласие извън, само че ветото може да пристигна от вътрешната страна. Този развой не е на един човек, не е развой на едно държавно управление или една политическа партия, това е развой, който реализира задачата на страната. Целта за евроинтеграцията не може да бъде по-малка цел от политическия рейтинг и политическата кариера на който и да е политик в страната ", сподели Ковачевски.

Попитан за това дали с новото държавно управление в България се чака възстановяване на връзките сред двете страни, Ковачевски уточни, че към този момент има осъществени срещи сред министрите на земеделието и на труда и обществената политика, и предстоят такива на министрите на външните работи и на министрите на стопанската система.

" Смятам, че по този начин е отворен пътят за връщане на позитивния разговор и тематиките, които са значими за бъдещето и всекидневието на жителите. Защото на района му трябват политици, които търсят решения, а не такива, които ежедневно подлагат на критика и се занимават с предишното. Политици, които се занимават с предишното не дават решения. На Западните Балкани са нужни политици, които приказват за бъдещето, а бъдещето е политика на добросъседство, положителни връзки сред жителите и европейско бъдеще ", сподели Ковачевски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР