Щатското енергийни власти заявиха, че пускат 50 милиона барела петрол

...
Щатското енергийни власти заявиха, че пускат 50 милиона барела петрол
Коментари Харесай

Задава се ново поскъпване на горивата: Отварянето на резерви...

Щатското енергийни управляващи обявиха, че пускат 50 милиона барела нефт от своите ресурси в опит да понижат растящите цени както на горивата, по този начин и на силата.

Решението на Съединени американски щати идва, откакто апелите на Джо Байдън удариха на камък. Американският президент неведнъж моли страните производителки на нефт (ОПЕК) да усили добива с цел да се избегне световна рецесия и на този пазар. Американските управляващи подхващат този ход паралелно с Китай, Индия, Япония, Южна Корея и Обединеното кралство, които също оповестиха, че ще извадят част от запасите си, в опит да забавят ценовата серпантина.

От ОПЕК към този момент оповестиха, че ще се придържат към съществуващите съглашения, съгласно които увеличение на добива е вероятен само последователно. Като главен мотив организацията на страните производителки на нефт показват, че следващата вълна на коронавирус случаите по света може да понижи търсенето, както се случи в разгара на пандемията и тогава още веднъж ще има остатък, в случай че в този момент се усили внезапно добива.

Цените на суровия нефт неотдавна доближиха седемгодишните върхове на фона на внезапното повишаване на световното търсене, до момента в който стопанските системи се възвръщат от коронакризатса. Това докара до повишение на цените на бензина и сметките за сила в съвсем целия свят.

Говорители от Белия дом споделят, че " президентът Байдън е решен да употребява всички налични принадлежности, с цел да работи за намаление на цените на горивата ". Въпреки това, анализаторите на Би Би Си показват, че американският президент няма да си разреши решителни стъпки против ОПЕК, които на практика управляват огромната част от добива на нефт.

Правителството на Обединеното кралство пък ще разреши на петролните компании да пуснат 1,5 милиона барела нефт от частните запаси на Острова. Въпреки това прогнозите са, че „ изгодата за водачите в Обединеното кралство евентуално ще бъде лимитирана и къса по темперамент “.

Индия към този момент разгласи, че ще пусне 5 милиона барела, до момента в който Южна Корея, Япония и Китай ще разгласят количеството какъв брой от запасите им ще бъдат пуснати на пазара до края на седмицата. Очакванията са, че общо от огромните стопански системи ще дойдат над 75 милиона барела нефт.

Анализаторите на пазарите, обаче, към този момент се усъмниха дали този ход ще докара до мечтаните резултати. „ Подобно количество не е задоволително, с цел да смъкна цените по важен метод и може даже да има действителен резултат “, твърди Каролайн Бейн, основен икономист по първични материали в Capital Economics пред Би Би Си.

Въпреки това, на петролния пазар, към този момент се обрисуват две съществени фракции - от едната страна са ОПЕК и Русия, а от друга - Съединени американски щати, Англия, Китай и другите огромни стопански системи, които са най-вече потребители на горива. Анализите демонстрират, че цените на суровия нефт са нарастнали с повече от 50% единствено от началото на годината.

Саудитска Арабия и Русия към този момент няколко пъти отхвърлят настояванията за изпомпване на повече нефт и са считани за най-силната съпротива, която и има най-голяма полза от скока в цените.

Експертите са безапелационни, че ходът на интернационалната общественост само ще " омекоти удара " за крайните консуматори. Според анализите на Би Би Си, междинното повишаване в Обединеното кралство и Европа е към 35% от началото на годината (при 53% скок на главната суровина) и цените, даже и с милионите барели от запаса на огромните икономки, ще продължат да се повишават. Така рецесията на пазара на горива наподобява неизбежна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР