Щатският долар поскъпва, а еврото поевтинява в началото на новата

...
Щатският долар поскъпва, а еврото поевтинява в началото на новата
Коментари Харесай

Скок на долара, еврото надолу

Щатският $ нараства, а еврото поевтинява при започване на новата работна седмица, защото упованията за по-големи фискални тласъци в Съединени американски щати при ръководството на новоизбрания президент Джо Байдън способстваха за скок в доходността на американските държавни облигации, съобщи БНР.

Американският $ нараства за трета поредна сесия на търговия, като показателят на зелените пари (DXY) по отношение на останалите шест съществени валути се покачва в понеделник с 0,3% към 90,40 пункта, задълбочавайки своя отскок от близо тригодишното дъно към 89,21 пункта, достигнато предходната сряда (на 6-и януари).

Причината за  неговото възходящо придвижване оказва внезапното повишение на доходността на американските държавни облигации през предходната седмица.

По този метод Байдън може по елементарно да извърши предизборните си обещания за трилиони долари спомагателна държавна поддръжка за превъзмогване на отрицателните стопански последствия от коронавирусната пандемия.

През последните дни на търговия доходността на 10-годишните американски облигации нараства по-бързо, в сравнение с тази на европейските скъпи бумаги

Подкрепа за днешното повишаване на $ оказва и отрицателния старт на новата седмица за пазарите на акции, което кара вложителите още веднъж да погледнат на зелените пари като леговище за техните вложения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР