Щатският долар е относително стабилен, като леко расте спрямо еврото,

...
Щатският долар е относително стабилен, като леко расте спрямо еврото,
Коментари Харесай

Паундът леко расте, еврото спада към долара

Щатският $ е релативно постоянен, като леко пораства по отношение на еврото, укрепва по мощно към японската йена и леко поевтинява към английската лира в хода на валутната търговия понеделник сутринта.

Към 10:05 часа българско време двойката евро/долар се търгува за $1,0782 спрямо курса от $1,0795 за едно евро в края на петъчната сесия.

Британският паунд поевтинява до 1,2064 $ за една лира по отношение на 1,2056 $ за лира при затварянето на предходната сесия.

Стойността на американската валута във връзка с японската се увеличи с 0,46% - до 131,77 йени за $ против 131,19 йени за $ в края на търговията в петък.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта прибавя 0,15%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,09%.

Доларовият показател ICE скочи с повече от 1% в петък след публикуването на стопански данни за Съединени американски щати, показващи, че пазарът на труда в Съединени американски щати е към момента мощен, оставяйки на Федералния запас (Фед) задоволително пространство за маневриране във връзка с по-нататъшно стягане на паричната политика.

Според Министерството на труда на Съединени американски щати броят на работните места в стопанската система на страната през януари се е нараснал с 517 хиляди, безработицата е паднала до най-ниското равнище от 1969 година насам - 3,4%.

Тази седмица търговците ще чакат нови сигнали от ръководителя на Федералния запас Джеръм Пауъл, който ще приказва в Икономическия клуб на Вашингтон във вторник.

По време на конференция след съвещанието на 31 януари-1 февруари на американската централна банка Пауъл призна за първи път, че " процесът на дезинфлация е почнал ". Той също по този начин сподели, че лихвеният %, нараснал до 4,5-4,75% след срещата, няма да надвишава 5% и повтори, че Фед може да реализира закъснение на инфлацията, без да нанесе обилни вреди на стопанската система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР