Щастлив за възможността да съм тук и да засвидетелствам приятелството

...
Щастлив за възможността да съм тук и да засвидетелствам приятелството
Коментари Харесай

Макрон: С българския президент постигнахме единомислие по много въпроси

Щастлив за опцията да съм тук и да удостоверявам другарството към вашата страна Това е посещаване, което ще даде опция да засвидетелстваме другарството в нашата връзка.
Това сподели френският президент Еманюел Макрон на взаимна конференция с президента Румен Радев след диалога им на четири очи, съобщи БГнес. Макрон акцентира, че с българския президент са постигнали единодушие по доста въпроси.
Макрон съобщи, че президентът Радев е показал обмена на хора и студенти, измерението, което франкофонията има в България, а и икономическите връзки. Отношенията в региона на промишлеността, защитата, цифровизацията – това са неща за които ние сме тук – нашите предприятия да вземат участие в общите планове, сподели френският президент.
Нашето двустранно съдействие почива на положителните връзки сред нашите специалисти, въоръжени сили. Подчертахме, че би трябвало да се подобрят нашите взаимоотношения в стопанската система, сред нашите войска. Те почиват на изискванията, които се слагат в Европейски Съюз. Ако работим дружно, можем да реализираме прогрес и да вървим към една Европа, която закриля жителите по-добре, сподели Макрон.
Имаме съвпадане на мненията по три съществени тематики., акцентира той. Една от тях е промяната за директивата на командироване на служащи в Европейски Съюз. Целта на тази инструкция е нашите жители да имат по-високо равнище на живот.Макрон благодари за казаното от Радев както за тази инструкция, по този начин и за обществена Европа.
Той акцентира, че има да работят взаимно за по-нататъшното структуриране на взаимните връзки. Европа на защитата – доста говорихме по тази тематика, време е към този момент да предприемем дейности които да регистрира геополитическите провокации, пред които е изправена вашата страна, сподели Макрон.
Третата тематика, по която имаме същинско единодушие, е обвързвана с миграцията и усилване на контрола. В две връзки би трябвало да разгледаме тематиката – следва преразглеждане на европейската наредба. Вторият аспект е обвързван с присъединението на България в Шенгенското пространство. България е изпълнила всички правила. Моето предпочитание е да се преразгледа - и България да взе участие във всички диалози за Шенген. Постигнахме цялостно единодушие че България би трябвало да взе участие във тези начинания.
Разгледахме вероятностите за присъединение на Западните Балкани в Европейски Съюз, аз споделям вашето мнение в тази връзка. Европейски Съюз има потребност да засилим интеграцията си, да се засилят качествата. Трябва да определим пътна карта, по която да вървим към тази цел. Искам да изразя желанието си България да взе участие в този развой, съобщи той.
Намираме се на това хубаво място – на по-малко от 2 часа от Крим и наоколо на Турция. Разбираме на какво място се намираме – на действителните залози. Това демонстрира какъв брой значими са връзките на нашите две страни, сподели Макрон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР