Щастието е, когато всичко около вас е хармонично. Когато сте

...
Щастието е, когато всичко около вас е хармонично. Когато сте
Коментари Харесай

Трите не-та, които могат да променят живота ви към по-добро

Щастието е, когато всичко към вас е хармонично. Когато сте в естетика със себе си и сте удовлетворени от нещата, които ви заобикалят.

За това по принцип не е належащо да полагате специфични старания. Просто тялото и душата би трябвало да са в ред. В първия случай нещата са ясни – нужно е положително здраве.

При душата обаче нещата са по-сложни.

Джордж Бърнард Шоу има една мисъл, която приказва тъкмо за това – по какъв начин да реализираме душевно равновесие.

Не можете да се оплаквате от живота си, от фамилията си, от работата си. Можете да измененията работата си, само че фамилията? Това са най-близките ви хора. Какъв е смисълът да се оплаквате от тях? Можете да се опитате да ги измененията единствено при положение на явни и съществени проблеми. А и всеки самичък основава живота си.

Почти всички хора се раждат с идентични качества. Най-важното е да няма здравословни проблеми. А за останалите не трябва да има ограничавания. И даже няма значение дали имате пари или не. Някой сигурно ще се оплаче от неналичието на финанси и като разследване от това - от неналичието на опция да учи и да развива гения си.

Прочетете биографиите на милиардерите, не всички от тях са родени в богати фамилии. А през предишните епохи не е имало книги в свободен достъп, нито интернет, както през днешния ден, с цел да прочетеш и научиш нещо. Няма пари за висше обучение? Учете сами, търсете литература, развивайте гениите си. Всичко е допустимо, мъчно е, несъмнено, само че имате всички шансове.

Стремете се и вървете към задачата си. При предпочитание и без пари можете да научите нещо, да потърсите себе си, да вършиме това, което ви харесва. Има ли предпочитание, има и хиляди благоприятни условия.

Една японска мъдрост гласи следното:

Слънцето грее еднообразно за всички. Просто би трябвало да употребявате всичките си шансове и благоприятни условия и да не хленчите.

Не можете да обвинявате другите за личните си несгоди. Обвинявайте себе си и ще можете да поправите грешката и да измененията обстановката. А в случай че търсите повода в някой различен, може да прекарате целия си живот по сходен метод и в никакъв случай да не помръднете от мястото.

Не можете да оправдаете дейностите си пред никого, в случай че смятате, че те са верни. Никой няма право да ви съди. Разбира се, в границите на законово допустимите и моралните правила. Ако сте сигурни в правилността на дейностите си и в правилността на решенията си, не е належащо да обяснявате и потвърждавате нищо на никого.

Накратко - живейте съгласно личните си разбирания, не съдете другите - оставете ги да си живеят живота, и не хленчете - от това нищо в никакъв случай не се е трансформирало.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР