Щастието е движещата сила, която поддържа хората и влияе на

...
Щастието е движещата сила, която поддържа хората и влияе на
Коментари Харесай

Кои са хормоните на щастието и как влияят на мозъка ни?

Щастието е движещата мощ, която поддържа хората и въздейства на държанието ни. На нас ни работят химикали, наречени хормони. Ендокринната система, формирана от хормоните на тялото ни, непрекъснато контролира всяка телесна функционалност, която имаме – от нашето въодушевление до сърдечния темп. 

Неща като болест, стрес или даже неприятна диета могат да нарушат тази система, която ни контролира, като трансформират количеството хормони, които получаваме. Ето за какво би трябвало да даваме подтик на хормоните във всеки комфортен миг. 

Моменти като шофиране до работа може да са елементарни, само че умишленото даже и най-дребно деяние може да задейства вашите „ хормони на благополучие “. 

Ето някои способи, при които може да повилия на вашите хормони. 

Допамин: премията химия 

Неврохимикалът, наименуван допамин, работи като система за заплащане на нашия мозък. Той канализира възприятието на възторг, което получаваме, когато ни похвалят или реализираме цел. Хакването на вашия допамин ще увеличи вашето въодушевление, мотивация и сила. 

Окситоцин: хормонът на любовта 

Всичко опира до любовта към себе си и по какъв начин можем да подхранваме частта от себе си, която се нуждае от доверие и взаимоотношения. Високите равнища на окситоцин понижават напрежението и безпокойството, повишавайки възприятието на мира и сигурност. Най-лесният метод да повлияете на този хормон на щастието е да поддържате връзка. И най-хубавата част е, че елементарно можете да превърнете пътуването си до работното място в обществено преживяване, като употребявате публичен превоз или споделено пътешестване, написа каналът Vbox7.

Серотонин: стабилизатор на настроението

Това е хормонът, виновен за регулирането на настроението и възприятията ви. Серотонинът играе значима роля в психологичното здраве, съня и паметта. 

Ендорфин: килърът на болката 

Невротрансмитерите, предопределени да защищават телата ни от износването на напрежението и дискомфорта, се назовават ендорфини. Високите равнища на ендорфини покачват нашето самочувствие, облекчават напрежението и безпокойството, контролират апетита ни и усъвършенстват цялостното ни здраве. 

След като се научите по какъв начин да хакнете химикалите на щастието си, тези дребни промени стават съществена част от деня ви. Заслужавате да се чувствате добре, когато започнете деня си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР