Щампите на седалките по автобусите са доста характерни – закачливи,

...
Щампите на седалките по автобусите са доста характерни – закачливи,
Коментари Харесай

Защо седалките в автобусите са с такива безумни шарки

Щампите на седалките по рейсовете са много присъщи – закачливи, ярки, постоянно с асиметрични и безредни шарки будят въпроса какво е въодушевило създателя им.

Оказва се, че техният тип има доста общо с мръсотията.

 Transperth Mercedes-Benz OC500LE Midi (Volgren CR228L)-Priority Seats (Leftside)

Дамаските, които се употребяват за седалките на влакове и рейсове по света, се разграничават – както и техните функционалности. Някои изобразяват предназначението на седалката, като да вземем за пример местата, непокътнати за възрастни хора, бременни или хора с увреждания. В други случаи те припомнят на хората къде се намират, като в образеца –.

Но тези модели имат една обща линия – те са много положителни в прикриването на петна.

Ежедневното пътешестване може да бъде тежко за тъканите. Между многото дупета, които ще седнат върху тях, плюс всичките окапвания и изцапванията от всевъзможен жанр, вид, тип и генезис, които могат да се очакват… Така че не желаете някаква бяла, хубава тапицерия на седалката.

Но има и още: тъканите за седалките получават и втора функционалност – те стават изключително известни за дизайнерите в някои елементи на света. Мнозина се пробват да основат подобаващи дизайни, които да работят добре както на дневна, по този начин и на изкуствена светлина, като се въодушевяваха от всичко – от природата до известни художници.

Може би сте забелязали, че тъканите, употребявани за седалките в рейсовете и влаковете, не наподобяват на тези, които можете да намерите на дивана, и това също е съзнателно. Проектът Celebrating Britain’s Transport Textile (Отбелязване на английския транспортен текстил) навлезе в суровия свят на мокета – желаната материя за тапицериите в публичния превоз.

„ Произхождащ от френската дума за килим, мокетът е бил виждан и употребен от милиони пасажери в рейсове, влакове, трамваи и тролеи в продължение на повече от 100 години “, изяснява Лондонският музей на превоза. „ Той се създава на станове, които употребяват жакардовата техника на тъкане, като косъмът нормално се състои от 85% вълна, смесена с 15% найлон. “

 Jacquard02

Жакардов стан

„ Мокетът е определен за публичния превоз по две аргументи. Първо, тъй като е устойчив и дълготраен. И второ, тъй като цветът и шарките му прикриват следите от замърсяване, изхабяване и скъсване. Освен това мокетът има преимуществото, че е елементарен и на ниска цена за всеобщо произвеждане. “

Така че идващия път, когато си помислите, че декорът на рейс ви е малко прекален, отделете миг, с цел да оцените инженерната мисъл, вложена във всички тези шизофренични на тип цветове, геометрични форми и грапави повърхности.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР