Щам на COVID-19 на хиляди години е открит при разкопки

...
Щам на COVID-19 на хиляди години е открит при разкопки
Коментари Харесай

Коронавирусът - с македонски произход?

Щам на COVID-19 на хиляди години е открит при разкопки в Самуиловата цитадела в Македония. Това заяви за Агенция „ Фокус “ археологът от Северна Македония Велислав Велевски.
Младият археолог описа, че като студент е бил част от археологическия екип по време на разкопките през 2002 година край крепостта. Тогава е открита монета, от която се счита, че е тръгнала болестта. Предстои тя да бъде изпратена за проучване в Департамента по вирусология в югозападната ни съседка.
Велевски разяснява още, че през 2002 година няколко студенти са получили пневмония, а всички от екипа са минали с по-леки признаци. Тогава обаче вирусът не се популяризира измежду цялото население. Велевски си изяснява случилото се с топлото време, в което се организират разкопките.
„ Братя от България ще се спасим от ковид. Не при китайците е първият случай, а вкъщи. Ще оцелеем. Бъдете спокойни. Лятото всичко ще бъде добре “, сподели още Велевски.
Според него не Ухан ще се окаже първото място на болестта, а Северна Македония. Припомняме обаче, че в България се пази вариант на ковид от 80-те години, тъй че може би бащата на COVID-19 е в България, а не в Северна Македония.
Европейските домове за възрастни: В мъглата на COVID-19
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР