Шпицкоманди на Васил Божков са яхнали снощния протест и са

...
Шпицкоманди на Васил Божков са яхнали снощния протест и са
Коментари Харесай

ГЕРБ категорични: Шпицкоманди на Божков яхнали протеста. Радев призовал към насилие

Шпицкоманди на Васил Божков са яхнали снощния митинг и са станали негови водачи. Демонстрантите са били проведени.
Това отсякоха от ГЕРБ по време на оповестения утринен брифинг в централата на партията.

Упрявлаващите остро осъдиха президента Румен Радев, който по техни думи приканва към принуждение и през вчерашния ден е отказал да се разграничи от провокаторите.

Всичко това беше проведено извънредно добре и режисирано от платени провокатори, които, несъмнено, имат и своя произход и поддръжка надалеч от рамките на нашата страна - в една доста топла страна. Те бяха стимулирани от всички тези олигарси, които сега са главните сценаристи и режисьори на бледият техен артист - президентът Радев, показаха от ръководещите.

Според ГЕРБ след привършване на мирния контрапротест на симпатизанти на ГЕРБ въпросните шпицкоманди са се пръснали из цяла София. Това е било направено проведено, като от партията даже демонстрираха фотоси.

“Бяхме очевидци и на предварителна организация и надъхване на тези хора да предизвикат, чупят и опорочат опцията всеки жител да показва свободно, умерено и по естествен метод своите позиции”, показаха още по време на брифинга.

От ГЕРБ бяха безапелационни - отговорността за снощните конфликти носи президентът Румен Радев.

" Протестиращите бяха подведени и без да схванат бяха превърнати във декор на шпицкомандите на Васил Божков. Кой печели от това? Нито един жител в границите на закона не печели от сходни събития. Още нощес призовахме господин Радев да насочи апел към хората, които вандалстваха в София. Той отхвърли да го направи. Огромна част от контрапротестиращите през вчерашния ден бяха членове на партията, само че към тях се причислиха и симпатизанти - те не са доведени със боязън, не са принуждавани. Господин Радев към този момент носи цялата отговорност за това, което се случва ", отсече Тома Биков.

Министър Деница Сачева напомни, че България се намира в сложен интервал, а кабинетът се пробва да направи всичко возможно за социално-икономически ограничения и гарантиране на прехранване за всички жители. Тя обаче бе безапелационна - низките пристрастености на хората се употребяват целеустремено.

" Проектът, който разгласи Васил Божков, не инцидентно се споделяше " Българско лято ". Въпросът е за бъдещето - за зимата, която ни чака и това, което би трябвало да се случи ".

Вицепремиерът Томислав Дончев пък разяснява - елементарно е да се разединява, само че е мъчно да обединиш народа.

" Какво наблюдавахме през вчерашния ден? Мерихме си митингите? Да мерим кой е по-силен? Ние имаме 100 хиляди члена. Колко от тях могат да дойдат на посетители? Това ли е демокрацията, това ли е политиката? Учил съм, че политиката е съревнование на персони, конфликт на хрумвания. Сблъсъкът по улиците няма общо. Това не е политика. Даже и спорт не е. Няма да допуснем гражданска, даже да имаме късмет да я спечелим. Демокрацията работи, когато е безусловна и перманентна ", уточни Дончев.

Вицепремиерът бе безапелационен - няма да се приказва за импийчмънт. Приоритетът е България да остане спокойно и споктойно място за живеене.

" Ние ще създадем всичко допустимо да го реализираме, даже да има политически вреди ", отсече Дончев, само че не посочи какво тъкмо има поради.

Депутатът Тома Биков още веднъж повтори, че митингът е бил яхнат от шпицкоманди, които се състоят от професионални протестъри.

" Тези хора се подредиха в дъга към 22 ч. и това се виждаше ясно от постройката на Министерски съвет. Част от тях започнаха да пробиват полицейския кордон. Спря ги точната и проведена полицейска реакция. Затова желая да благодаря на всички служители на реда - бях очевидец на изтеглянето на нашия протест от площата и видях по какъв начин хора от прилежащия протест започнаха да тичат по улицата. Искаха да ги доближат и да ги пребият. Бързата интервенция на полицията ги спря. Абсолютни експерти. Нямаме подозрение - тези хора това работят, те го вършат по мачове, те са на повикване. Нямат общо с другите хора, които бяха пристигнали да стачкуват спокойно. Призовавам през днешния ден те да се разграничат, не да приказват за полицейско принуждение ", разяснява Биков.

ГЕРБ бяха безапелационни - президентът Румен Радев е този, който придова жителите да вършат това.

" Снощи излязохме с декларация и призовахме Радев да работи като общественик и да призове мирните жители да се приберат по домовете си. Той не направи това. Насърчи ги да продължат. Това е безконтролно държание, което би трябвало да бъде показано през днешния ден. Защо се зове към принуждение? Кой носи отговорността какво бъдеще предлагаме и какво крием като насъскваме хората един против различен ", добави още Биков.

" Представете си Борисов да беше стиснал пестник и да бе призовал - да ги изметем. Какво щеше да стане? От другата страна на булеварда имахме това. Този, който е на площада, носи своята административна или наказателна отговорност. Политикът има политическа такава. Кой я носи - това е главната тематика. Кой - въпросът беше извънредно настоящ преди 7 години ", добави Дончев.

Управляващите са безапелационни - голяма част от хората бяха пристигнали непринудено, с цел да стачкуват против държавното управление. То митингът е бил " високомерен " от шпицкоманда на Васил Божков - теза, която бе повторена няколко пъти по време на брифинга.

" Не всеки протест против нас е проведен. И аз съм протестирал! Готов съм да се боря за това право на жителите. Не съм склонен хората да се бият и да разрушават имущество. Дали има здравен риск? Да, има ", уточни още вицепремиерът Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР