Шоьори, изпаднали в паника, че горивото по бензиностанциите ще свърши

...
Шоьори, изпаднали в паника, че горивото по бензиностанциите ще свърши
Коментари Харесай

Паника за гориво – опашки се извиха пред бензиностанции в цяла България

Шоьори, изпаднали в суматоха, че горивото по бензиностанциите ще свърши или ще е доста скъпо от четвъртък, образуваха големи опашки пред обекти в цялата страна.

Смята се, че бъдещата липса на гориво сега е единствено слух. Той обаче се популяризира мълниеносно в обществените мрежи и от ден на ден хора избират да изпълнят резервоарите си.

Цената на дизеловото гориво в по-големите вериги бензиностанции сега е 3,16 лв. за литър. Бензинът е с няколко стотинки по-евтин.

Собственици на бензиностанции потвърдиха, че към този момент има ограничавания в квотите за закупуване на горива от базите на Лукойл в страната, заяви Българска национална телевизия.

Огромни колони от леки коли и камиони са се образували през последните минути на бензиностанциите във Враца, написа пък bulnews.
Необичайната интензивност на водачите се вижда на всички обекти на бул. „ Мито Орозов “, само че такава има и при техните сътрудници в останалите квартали на града.

Затруднения с доставките на горива в България все още нямаме, само че пък за зареждане чакаме по шест часа, а доставчиците към този момент желаят предплатени заплащания, заключи обстановката Иван Кашилски от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива пред „ Марица “. Във вторник едровата цена бе с 2 стотинки на литър по-висока от предходния ден, а в сряда е с 4 стотинки повече. Това се отразява незабавно и на цените на дребно.

Осезателно цените на горивата започнаха да галопират директно след спора Украйна-Русия. От 24 февруари до момента растежът е над 12-14 стотинки на дребно.

Търговците на горива в България са мощно подвластни от „ Лукойл “, защото даже да намерят от кое място другаде да внесат, цените са по-високи.

Междувременно стана ясно, че суровият нефт на международните тържища надмина 110 $ за барел. А 31 страни членки на Международната организация по енергетика  съгласуваха следена намеса на пазара на нефт с освобождение на 60 млн. барела от държавните запаси. Половината от това количество ще обезпечи Съединени американски щати от държавния си запас.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР