Шоуто ще продължи, обяви кметът Бил де Блазио. Почти половината

...
Шоуто ще продължи, обяви кметът Бил де Блазио. Почти половината
Коментари Харесай

Коронавирус: Ню Йорк се буди за нов живот

" Шоуто ще продължи ", разгласи кметът Бил де Блазио. Почти половината нюйоркчани към този момент са имунизирани, броят на новозаразените понижава, на открито маските към този момент не са наложителни. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи: " С едната ръка държим Ковид-чудовището в шах. С другата планираме възраждането на града ".

Заведения, кина и театри към този момент работят

Персоналът в заведенията приготвя сцената. Сервитьорката Ан работи в студентския квартал " Ийст Вилидж ". " Отвикнала съм да подреждам масите толкоз близо една до друга ", признава тя. " Все още обмисляме по какъв начин да организираме нещата логистично. " От през днешния ден магазините, заведенията, фитнес клубовете, кината и музеите могат да отворят още веднъж със стопроцентов потенциал. " Радвам се, че скоро още веднъж ще виждам повече хора тук”, споделя Ан. Но си дава и сметка, че на доста нюйоркчани ще им е мъчно да се върнат назад към остарелия темп. След повече от година Ню Йорк се връща към познатия си модус - на град, който в никакъв случай не спи. От тази седмица метрото още веднъж се движи непрекъснато, само че след 22 часа множеството вагони остават празни.

Още е безшумно

" Хората ще би трябвало още веднъж да привикват ", споделя една пътничка в метрото. " Радваме се да получим града си назад ", споделя различен пътник. " Да е цялостен с хора, които могат да вършат каквото изискат, без да би трябвало да се редят и да се записват. " Нещата потеглят, счита и притежателят на бар Иън Конрой. Той е подготвен да обслужи клиентите на Mustang Harry‘s Bar. " Можете да усетите шума и силата. " Но въпреки всичко е по-тихо от нормално. Повечето здания с офиси към " Медисън Скуеър Гардън ", където е и барът на Иън, пустеят.

Табелки в празните коридори поздравяват чиновниците като на връщане след война: " Добре пристигнали назад, екип ". Но мнозина са избягали от града и избират да продължат да работят у дома, споделя Андрю Риги, началник на Нюйоркската ресторантска асоциация. " Трябва да създадем доста, с цел да върнем хората назад в Ню Йорк. Когато заведението ти се намира в Манхатън, където са заети единствено 15 % от офисите, имаш потребност чиновниците да се върнат назад, с цел да може твоят магазин да навакса. "

В очакване на туристите

Стотици заведения в Голямата ябълка не претърпяха пандемията. Около половината от местата в сектора, в който по принцип са ангажирани към 330 хиляди души, са съкратени. Няма ги и туристите - близо 70 милиона годишно. А културните институции се нуждаят от тях, изключително дребните театри отвън " Бродуей ". На тях незабавно им трябват цялостни зали, споделя Ейми Тодороф от Асоциацията на самостоятелните театри.

Много дребни трупи съумяха да се спасят от рецесията с креативност. Но публиката копнее за същинската сцена. " Наблюдаваме необикновен интерес от страна на нашата аудитория, която желае да се върне в театъра. Не на открито, където от дълго време е допустимо - те желаят да седят вътре, на мрачно, където магията може да те завладее. "

" Бродуей " ще се завърне в цялостния си искра чак през есента. Тогава ще стартира финалната фаза от " разбуждането " на Ню Йорк. И маратонът в града ще се състои още веднъж, въпреки и в по-малък мащаб. Дали туристи от Германия още веднъж ще стартират да кръстосват улиците на Ню Йорк, към момента не е ясно. Градската администрация обаче желае да ги притегли и за задачата възнамерява маркетингова акция на стойност 25 милиона евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР