Шоуменът и учредител на партията ''Има такъв народ'' Слави Трифонов

...
Шоуменът и учредител на партията ''Има такъв народ'' Слави Трифонов
Коментари Харесай

Слави Трифонов коментира жестокия побой над разследващ журналист у нас

Шоуменът и основател на партията ''Има подобен народ'' Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в разяснява в профила си във ''Фейсбук'' жестокия побой над проверяващия публицист Слави Ангелов.

Вижте целия пост на водещия:

Студенти и преподаватели по публицистика от СУ с остра позиция поради побоя над Слави Ангелов

"Снощи, малко преди 21 ч., в България можехме да записваме следващата жертва. Но не жертва на ковид, а жертва на брутална поръчка. Снощи на централен бул. в София свиреп беше пребит проверяващият публицист Слави Ангелов. Слави е бил пребит с стоманени пръти от двама мъже, като трети човек е записвал побоя с телефона си. За благополучие, Слави е контактен и съм сигурен, че ще се възвърне скоро и няма да спре да бъде това, което е.

Познавам Слави Ангелов от доста години. Той е престъпен кореспондент и проверяващ публицист от 26 години. И аз уверено мога да кажа, че той е от породата на изчезващите публицисти у нас. От породата на смелите и свободните. Не от породата на мисирките. А на смелите и свободните. Слави Ангелов ми е гостувал доста пъти и тематиките на нашите диалози като че ли изобщо не се променяха през годините. Всеки път говорихме за престъпност, за проведена престъпност, за неналичието на страната, за корупцията, за неслучването на правосъдната промяна. Но с него говорихме най-много за неналичието на правдивост и отмъщение. Толкова години една и съща тематика – липса на правдивост и отмъщение. Но в този момент, около този свиреп побой, изникват още тематики. За неналичието на съответни правораздавателни органи. За неналичието на медии и колегия. Потресен съм, че похищението над Слави Ангелов минава някакси апропо.

Главният прокурор, министърът на вътрешните работи, хората, които би трябвало неотложно да разкрият причинителите и поръчителите на това закононарушение, през днешния ден не обелиха и дума за него, а приказваха за ковид и за въвеждането на вечерен час. Имах възприятието, че опитът за ликвидиране на Слави Ангелов е по-безобидно закононарушение от опита на някой в Банско да излезе и да се разхожда. Така наречените публицисти пък се правеха на ни чули и на ни видели за закононарушението против своя сътрудник. Не смееха да попитат за Слави Ангелов. А все ми се коства, че това трябваше да е първият им въпрос от нощес насам. Все ми се коства, че острото наказание на това закононарушение и призоваването за бързи дейности на органите на реда по неговото откриване, трябваше да е и първото нещо, което да създадат през днешния ден президент и министър председател на общата си среща. Но не – приказваха си само за ковид, до момента в който един брутално пребит публицист лежеше в ИСУЛ.

Пребиха журналиста Слави Ангелов

Силно се надявам, че страхът от ковид няма да изпие мозъка ни. Нека помислим. Срещу ковид все ще се откри ваксина. Но се запитвам друго - ще намерим ли в миналото ваксина против дългогодишното посягане над свободата на словото, довело ни до това 111-о място? Не знам пляскането от балкони какъв брой ще помогне, с цел да подкрепим някого. Колко ще помогне, с цел да защитим някого. Съмнявам се да помогне. Мисля, че ще помогне друго. Ще помогне нещо, което ми сподели Слави Ангелов при последното си посещение при мен. Той сподели следното: „ Единственият метод за смяна е доста мощен систематичен напън от страна на хората “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР