Шотландският първи министър Никола Стърджън предупреди, че Великобритания ще плати

...
Шотландският първи министър Никола Стърджън предупреди, че Великобритания ще плати
Коментари Харесай

Шотландия призова Великобритания да се придържа към евростандартите

Шотландският първи министър Никола Стърджън предизвести, че Англия ще заплати тежка цена, в случай че се откаже от разпоредбите и стандартите на Европейски Съюз след приключването на преходния интервал в края на годината, съобщи Асошиейтед прес.

Стърджън акцентира също, че желае референдум за самостоятелност на Шотландия от Англия. След това новата страна би могла да стане членка на Европейски Съюз.

По време на посещаване в Брюксел, Стърджън се срещна с еврокомисарката по конкуренцията Маргрете Вестагер и с Мишел Барние - основния договарящ на Европейски Съюз, който ще контракти бъдещите връзки с Англия, показва Франс прес.

Първата министърка предизвести, че в случай че Лондон реши да не съблюдава всички правила на блока, Англия може да се окаже с стеснен достъп до общия пазар на 27-членния Европейски Съюз.

" Както Европейски Съюз непрекъснато акцентира, колкото повече се отклоним от стандартите на Европейски Съюз, толкоз по-малък достъп ще имаме до общия пазар ", акцентира тя. " Правото да се отклоним ще има цена, доста висока цена, в действителност от моя позиция това е цена, която е прекомерно висока ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР