Шотландският парламент потвърди, че таксите за роуминг на г-н Матисън

...
Шотландският парламент потвърди, че таксите за роуминг на г-н Матисън
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването на Шотландия Майкъл Матисън натрупа £11 000 такса за роуминг на данни на парламента iPad

Шотландският парламент удостовери, че таксите за роуминг на господин Матисън - за iPad, а не за телефонни диалози - възлизат на £10 935,74.

Длъжностни лица в Holyrood оспориха законопроекта поради мащаба на таксите за данни и късното предизвестие за възходящите разноски, само че предходният снабдител EE отхвърли да се откаже от него.

Г-н Матесън се съгласи да заплати £3000 за разноските от своите разноски бюджет. Тъй като съгласно известията потреблението на данните е било за парламентарна работа, шотландският парламент се съгласи да заплати остатъка.

Както шотландските лейбъристи, по този начин и шотландските консерватори приканват господин Матисън да поеме „ сълзящата “ сметка вместо данъкоплатците, като торите дефинираха цената като „ безусловно скандална “.

Говорител на шотландския парламент сподели: „ Г-н Матисън нанесе обилни такси за роуминг на неговия парламентарен iPad, до момента в който беше в Мароко при започване на тази година.

„ Тъй като членът към момента използваше предходния мобилен снабдител на Народното събрание и към момента не беше минал към настоящия ни контракт, той наложи обилни такси за данни над и над тарифната си ставка „ Останал свят “.

„ Парламентът насочи предизвикателство към компанията по отношение на мащаба на таксите за данни - които възлизат общо на £10 935,74 - и по отношение на късното предизвестие за възходящите разноски, само че компанията отхвърли да покрие или да се откаже от която и да е от таксите.

„ Въз основа на това, че членът е уверил Народното събрание, че тези разноски са направени по отношение на работата на Народното събрание, а не за персонална или държавна приложимост, ние се съгласихме, че господин Матисън ще способства с £3000 от разхода си за офис разноски, а остатъкът ще се заплаща централно от Народното събрание. "

Прочетете повече от Sky News:
Как се финансират вашите депутати - Уестминстърските сметки
Статията на Брейвърман е „ надълбоко обидна " в Северна Ирландия
Собствениците на втори дом в Шотландия ще бъдат таксувани двойно

Г-н Матисън взе iPad със себе си на едноседмично посещаване в Мароко със фамилията си към Коледа предходната година.

The Falkirk West MSP беше чистият нулев министър по енергетиката и превоза в държавното управление на Никола Стърджън по това време.

Оттогава той беше назначен за здравен секретар при първия министър Хумза Юсаф.

Таксите за роуминг се начисляват в чужбина когато мобилно устройство се свърже отвън домашната си мрежа, а не към wi-fi.

Опозиционните партии приканват „ кавалера “ SNP MSP самичък да погаси сметката

Крейг Хой, ръководител на шотландския Консерваторите споделиха: „ Абсолютно скандално е, че данъкоплатците прибират голяма сметка за грешката на Майкъл Матисън.

„ Дори в случай че би трябвало да имаме вяра, че той е натрупал този законопроект, изпълнявайки парламентарна и изборна работа на празничен празник в Мароко отговорността беше върху него да се свърже с wi-fi, където беше отседнал, или да се съветва с мрежовия снабдител, с цел да избегне бруталните такси за роуминг.

„ Във време, когато шотландските фамилии са под тежък напън, това е скандал и показва изцяло безхаберното отношение на SNP към обществените пари.

„ Здравният секретар на SNP с 120 000 английски лири годишно би трябвало да направи достойното нещо и да изплати тези пари от личния си джоб. “ < /p>

Джаки Бейли, заместник-лидер на шотландските лейбъристи, разказа обстановката като „ просто умопомрачителна “.

Тя добави: „ SNP са на друга планета, когато става дума за пилеене на данъкоплатците ' пари в брой.

" Шотландската общност не би трябвало да взема тази сълзяща очите сметка за Майкъл Матисън. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР