Шотландия постигна късен обрат от 0:1 до 2:1 при гостуването

...
Шотландия постигна късен обрат от 0:1 до 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Шотландия обърна Норвегия с два късни гола и гледа смело към класиране за Евро 2024

Шотландия реализира късен поврат от 0:1 до 2:1 при гостуването си против Норвегия в дуел от квалификационна група А за европейското състезание по футбол следващата година.

Домакините, в чийто състав личаха имената на Ерлинг Холанд и Мартин Йодегор, имаха предимство през целия дуел.

В 60-ата минута Райън Портеъс извърши нарушаване в наказателното поле на " гайдарите " против Холанд и той елементарно трансформира в гол отсъдената дузпа, реализирайки 54-ото си попадение през 2023 година в първия си мач за националния тим на своята татковина след предишния септември.

Шест минути преди края на постоянното време голмайсторът на Манчестър Сити беше сменен, а Линдън Дайкс изравни в 87-ата минута след група неточност в защитата на Норвегия, която го остави на стрелкова позиция в наказателното поле.

Само 120 секунди по-късно Джон Макгин подаде за Дайкс и той продължи към Кени Маклийн, който прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

След този триумф Шотландия се намира преди всичко в група А с цялостен актив от 9 точки, до момента в който норвежците са на трета позиция със единствено една точка.

В среща от квалификационна група F за Евро 2024 Естония приключи наедно 1:1 с домакина Азербайджан. Рауно Сапинен даде задатък за гостите в 27-ата минута, само че Антон Кривоцюк изравни в 23 минути преди приключване на постоянното време.

В състава на Естония запаса беше нападателят на Локомотив Пловдив - Ерик Сорга.

Естонският състав е на четвърто място в класирането след първата си извоювана точка, а Азербайджан заема пета позиция, също с една извоювана точка досега.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР