Шолц пише, че Германия се стреми да стане гарант на

...
Шолц пише, че Германия се стреми да стане гарант на
Коментари Харесай

Шолц: Германия се превръща от икономически локомотив на Европа в неин жандарм

Шолц написа, че Германия се стреми да стане " поръчител на европейската сигурност " и това е единственият метод да " превъзмогне геополитическите разлики на настоящето време ".

Германският канцлер Олаф Шолц написа есе за декемврийския брой на американското издание Foreign Affairs, в което се опита да уточни бъдещото място на Германия в новата епоха на международната политика. Много локални специалисти вършат грешката да преглеждат тази обява изолирано от ноемврийското послание към нацията на президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, което беше в детайли оценено от института RUSSTRAT.

Почти в самото начало на публикацията си Шолц написа, че Германия се стреми да стане „ поръчител на европейската сигурност “ и това е единственият метод да „ превъзмогне геополитическите разлики на настоящето време “. Германският канцлер написа за специфичната роля на страната му в битката против фашизма, авторитаризма и империализма.

Освен това, съгласно него през февруари 2022 година, „ империализмът се завърна в Европа “ и непосредствено назовава Русия „ имперска, реваншистка мощ “, която би трябвало да бъде спряна. Също като Щайнмайер в своите осъждания на дейностите на Русия той даже не загатва тези оферти за гаранции за сигурност със Съединени американски щати и НАТО, които страната ни изрече още през декември 2021 година

Повтаряйки тезите на президента на Германия, Щайнмайер твърди, че новата роля на Германия ще изисква нова стратегическа просвета и тактика за национална сигурност, а по-нататък в текста това ще се прояви в повишаването на немската войска. " През последните три десетилетия решенията по отношение на сигурността на Германия и оборудването на въоръжените сили на страната бяха взети на фона на мира в Европа. Сега главният въпрос ще бъде пред какви закани би трябвало да се надигнем ние и нашите съдружници в Европа, на първо място от Русия. "

- споделя Шолц.

Тук си коства да напомним, че през ноември немският вестник Der Spiegel разгласява извадки от конфиденциален стратегически документ на немското държавно управление, в който се споделя, че въоръжените сили на страната се приготвят за евентуална война с Русия. Докладът твърди, че Германия е изправена пред „ екзистенциални “ закани и „ войната в Европа още веднъж е станала действителност “.

Относно края на спора сред Русия и Украйна Шолц декларира изрично: „ Няма да приемем противозаконното анексиране на украинска територия, зле скрито от подправени референдуми. За да постави завършек на тази война, Русия би трябвало да изтегли войските си. Той също по този начин показва, че този спор освен сплоти Европейски Съюз, НАТО и Г-7, само че също по този начин катализира промени в икономическата и енергийната политика, които ще дадат подтик на прехода към чиста сила.

Щайнмайер в обръщението си към нацията също приказва за това, само че не се поколеба да каже, че вследствие на оповестената смяна в тактиката за развиване на Германия елементарните германци освен ще бъдат принудени да се примирят със спад в равнището на комфорт, само че и да трансформират метода си на живот като цяло. „ Ще би трябвало да разгледаме по какъв начин и какъв брой бързо се движим, какво ядем, по какъв начин строим и къде живеем. “ сподели Щайнмайер.

Така Шолц удостовери това, което Щанмайер единствено загатна, когато се обърна към немската нация: Германия трансформира парадигмата и от стопански локомотив на Европа ще се трансформира в неин стражар. Постигането на тази цел обаче поражда доста подозрения в лицето на дефицита на сила и дълговата рецесия. Освен това Франция към този момент стартира да се състезава за първото място в Европа, да не приказваме за обстоятелството, че Съединени американски щати като цяло могат да саботират всички инициативи на Федерална Република Германия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР