Шоковото поскъпване на тока принуди много общини в страната да

...
Шоковото поскъпване на тока принуди много общини в страната да
Коментари Харесай

Зимата на „промяната“: спряха уличното осветление в 17 населени места в община Аврен

Шоковото повишаване на тока принуди доста общини в страната да подхващат ограничения, с цел да понижат разноските си. Сред тях е и община Аврен, в която 17 обитаеми места останаха без улично осветяване поради високите сметки за електрическа енергия, оповестява Българска национална телевизия.

Живеещите там обаче недоволстват, че режимът е довел до увеличение на злополуките и на битовата престъпност в региона.

За да пести ток, кметът на Община Аврен взема решение да спре уличното осветяване в 17 обитаеми места. Казва, че през последните месеци сметките са станали непостижимо високи.

„ Ноемврийската фактура за ток беше в размер на 49 000 лв., декемврийската ни сметка за ток е близо 60 000 лв.. Тоест ние за 2 месеца би трябвало да платим толкоз ток, колкото сме плащали за 6 месеца през 2020 година. Ние сме в неспособност да се оправим с тези сметки “, сподели кметът на Община Аврен Емануил Манолов.

Община Аврен е една от най-големите във Варненска област, в нея живеят над 4 000 души. Хората са обезпокоени, че кражбите и случаите през тъмните часове на денонощието са се нараснали. Жителите упорстват осветяване да има най-малко до 22.00 часа, с цел да могат умерено да се приберат в домовете си.

„ Опитахме да въведем краткотраен режим, непълен. Обаче се оказа, че премахването на фотоклетките и заменянето им с часовници също ще оскъпи с близо 10 000 лв. сметката ”, сподели кметът.

Той се надява, че откакто бъде гласуван бюджетът за тази година, дребните обитаеми места да получат и съответна помощ от страна на страната.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР