Шокиращи кадри на физически и психически тормоз показаха "Господари на

...
Шокиращи кадри на физически и психически тормоз показаха "Господари на
Коментари Харесай

Поредният дом на кошмарите: ШАМАРИ и обиди в център за настаняване от семеен тип в Борован!

Шокиращи фрагменти на физически и душевен тормоз демонстрираха "Господари на ефира " над деца, лишени от родителска грижа. Видеото е снимано в Център за настаняване на деца от фамилен вид в Борован.

Жената, която се вижда на фрагментите - Людмила Петрова, сега краткотрайно извършва длъжността шеф на центъра.

Тя призна, че си е "изпуснала нервите ", без да й мигне окото и добави, че това е индивидуален случай и съжалява за случилото се.

По случая обаче към този момент е формирана инспекция. Пред нова тв Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова изясни, че за измъчване и за причиняване на лека телесна щета на малолетни лица, наказването е до 3 години отнемане от независимост.

"Може би би трябвало да се намерения и на законодателно равнище дали да не се усили размерът на наказването – превантивно, с цел да се препятстват сходни прояви. За българската прокуратурата децата са деца и би трябвало да се погрижим за тях”, разяснява тя.

„ Прокуратурата ще се самосезира, в случай че клипът съдържа в себе си данни за осъществено закононарушение. Прокуратурата ще извърши отговорностите си по закон, само че прокуратурата е орган, който се включва след осъществяване на закононарушение. Ще се опитаме чисто превантивно да проведем акции, с цел да се предотвратят сходни прояви, само че главната функционалност на прокуратурата е да проверява закононарушения. Има ли осъществено закононарушение – ще проверяваме и ще предадем отговорните на съд”, съобщи Румяна Арнаудова.

В същото време тотална некомпетентност сподели и кметицата на Борован Десислава Тодорова: "Разбрах от кореспонденти за случая на 8 февруари в центъра за фамилен вид в Борован. Назначих комисия от страна на общината и персонално присъствах на инспекцията. "

И трансферира топката към действителният шеф на Центъра:

"Възпитателката е назначена е от Лъчезар Дичовски. Ролята на кмета на общината и функционалностите и пълномощията се простират до назначение на шеф точно Дичовски. Той сега обаче е в болница, след интервенция. Не е ясно по кое време ще се върне на работа, тъй като е претърпял тежка намеса ", добави тя и акцентира, че възпитателката-побойничка госпожа Людмила Петрова е назначена от шефа на ЦНСТ, не от нея. "

"Имам в практиката си случаи на шефове, които съм уволнила дисциплинарно. След като господин Дичовски се възвърне и се върне на работа, ще приказвам с него да вземе съответните ограничения и да я в профил от поста ", съобщи кметицата. "Съгласно трудовата законодателност не мога да направя нищо друго. Не пиша законите като кмет. Възпитателката ще си понесе съответните законови дисциплинарни ограничения, откакто е доставен отчетът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне и този от Агенцията за протекция на детето ", сподели Тодорова.

Директорът на дирекцията за обществено подкрепяне във Враца - Мария Търнавска също разяснява случая: "Извършваме регулярни визити и следим по какъв начин чиновниците си правят работата. Наш ангажимент е ежемесечно да правим визити. Екипът от Бяла Слатина, а и децата в центъра потвърдиха, че обществен служащ всеки ден върви до центъра. Не е добра материалната база там. Още през април бе сезиран кметът за това нещо ", призна тя.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР