Шокиращата изложба Мигновения на сценографа и майстор на визуалното изкуство

...
Шокиращата изложба Мигновения на сценографа и майстор на визуалното изкуство
Коментари Харесай

Юлиян Табаков запечата светостта на Златина Тодева

Шокиращата галерия „ Мигновения ” на сценографа и занаятчия на образното изкуство Юлиян Табаков ще бъде открита в Баня " Старинна " на 18 юли от 19 часа. В нея той демонстрира неповторими фрагменти от края на пътя на актрисата Златина Тодева. Има и серия портрети на режисьора Марий Росен.

Изображенията са снимани през януари 2007 - три месеца преди Златина Тодева /мама Злата, както е назоваха всички/ да напусне този свят. Крехкият облик на нейната голота ни демонстрира старостта и тленността на тялото. В някои от фотографиите тя е с бяла тога и припомня християнска мъченица или героиня на Габриел Гарсия Маркес. Табаков и мама Злата се познават от 2005, когато основават спектакъла " Анатомия на крайното ".

„ В Баня " Старинна " ще показва за първи път една непоказвана до момента серия и две от до момента излаганите в цялостния им тип. Също по този начин, поради местоположението, широкоформатните изображения ще бъдат направени отначало с друг размер, което прави изложбата в Пловдив в действителност неповторима ”, сподели Юлиян Табаков. " Мигновения " е част от програмата на ЕСК. Юлиян Табаков приключва НХА “Николай Павлович ” и ENS des Beauix Arts в Париж - ателие Фишер / Дитман.

От 2002 година живее и работи в Швеция като художник и сценограф. През последните 17 години прави сценографски и костюмографски решения за над 50 представления в Швеция, България, Русия, Литва, Кения, Швейцария и Германия. През 2011 получава отличие “Златен век ” за принос в развиването на българската просвета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР