Шокираща е за ГЕРБ-Бургас новината, че е задържана една от

...
Шокираща е за ГЕРБ-Бургас новината, че е задържана една от
Коментари Харесай

Иван Вълков - жертва на личен конфликт?

Шокираща е за ГЕРБ-Бургас новината, че е арестувана една от най-важните фигури на партията от самото й основаване – общинският водач Иван Вълков.

Започнал кариерата си като политик от Следствен отдел към окръжна прокуратура Международен автомобилен транспорт (стопанско обед, където през 2006 година го намира бъдещият му сподвижник Димитър Николов, сегашен кмет на общината четвърти мандат. По това време Вълков работи като основен инженер. Включва се в стачката на промишлените предприятия в града против разрушените улици, уредниците на която след това стават и създатели на партия ГЕРБ.

Още на първите европейски избори през май 2007 година ГЕРБ е втора политическа мощ, след Атака, няколко месеца по-късно феноменът-партия излъчва от Бургас 7 народни представители и става водеща политическа мощ до сегашния миг. ГЕРБ ръководи община Бургас от 2007 година – с безапелационно болшинство в Общинския съвет и с кмет, който би печелил избори, в случай че се явява, до края на живота си.

Авторитетът на Иван Вълков нараства в битието му като народен представител в 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание – трансформира се в един от най-хубавите ни експерти по превоз и връзки. През цялото време – и в този миг, той е общински ръководител.

От към две години в персоналния му живот са настъпили промени, опитал се е да заживее в столицата, само че се е оказало, че е по-добре да се завърне назад в родния си град. Домът му е в кв. Сарафово. Междувременно той пази докторантура в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и до предходната година преподава на студентите. През актуалната образователна година не е зает с преподавателска активност. Това заяви непосредствен до Вълков човек от партията.

Вчера в общинската организация на ГЕРБ се е провело постоянно отчетно-изборно заседание в зала " Бойчо Брънзов ", на което Вълков си е направил отказ, оповестява Флагман. Колегите му са го издигнали още веднъж за водач. Казал, че е изтощен и че би трябвало да се намерения за негов правоприемник. Искал да се отдръпна.

В телефонен диалог пък регионалният водач на ГЕРБ Димитър Бойчев съобщи, че е шокиран от новината.

„ Намирам се в Бургас. Сега слушам. Невъзможно е. Познавам Иван Вълков от доста години. Той е най-честният човек. Не виждам сериозна причина за протичащото се в кв. Сарафово “, съобщи Бойчев.

Никога през годините не е имало подозрения, че Вълков би могъл да развива бизнес, неподходящ със закона. Дори не се знае с какво въобще се е занимавал през актуалната година. Според осведомени е допустимо да е жертва на персонален спор с близки до скоро хора от фамилния му кръг. Възможно е против него да са изпращани доноси – за да се опетни несправедливо името му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР