Шокирани сме от изявлението на Кирил Петков.Това се казва в

...
Шокирани сме от изявлението на Кирил Петков.Това се казва в
Коментари Харесай

Юнайтед груп: Шокирани сме от изявлението на Кирил Петков

" Шокирани сме от изказването на Кирил Петков ".

Това се споделя в позиция на " Юнайтед груп България " във връзка вчерашното изказване на съпредседателя на " Продължаваме промянада - Демократична България ".

Според " Юнайтед груп " това е неприемлива интервенция от страна на политик в работата на самостоятелен административен орган - в тази ситуация Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Петков съобщи, че е притеснен от утвърждението на Комисия за защита на конкуренцията, което съгласно него се чака през днешния ден, на договорката за придобиването на " Булсатком " от " Юнайтед груп ". Той се разгласи за бърза промяна на комисията и нов закон за нея.

" Шокирани сме от изказването на Кирил Петков. Съгласно българското законодателство Комисия за защита на конкуренцията е изцяло самостоятелна от държавното управление. Тя ползва конкурентното право и не се управлява от политически съображения. Нейните производства са поверителни. Разглеждането на проблем " Булсатком " продължава и решението към момента не е признато и оповестено. Г-н Петков разяснява евентуалното бъдещо решение, учредено на клюки и догатки, популяризирани в медиите. По този метод господин Петков се пробва да повлияе на бъдещото решение на самостоятелния регулатор.

Това държание нарушава българското законодателство и законодателството на Европейски Съюз. В Европейски Съюз Европейската комисия постоянно се е противопоставяла на всякакво политическо въздействие при разглеждането на сливания и придобивания. Вярваме, че Комисия за защита на конкуренцията ще следва същия метод ".

Това пишат в позицията си от " Юнайтед груп ".

Повод за изказването на Петков стана информация за решение на антимонополния регулатор, с което на 1 февруари да бъде позволено на притежателя на " Виваком " и " Нова телевизия " - " Юнайтед груп България " ЕООД, да придобие директен едноличен надзор върху доставчика на телевизия " Булсатком ".

Според обява на " Медиапул ", който разполага с текста на проекторешението, Комисия за защита на конкуренцията напълно е подкрепила причините на кандидат-купувача, само че в това време е проучила единствено част от аспектите на пазара, които ще бъдат наранени от договорката.

Ключовото несъгласие на главните съперници на " Виваком " в страната - А1 и " Йетел ", против договорката е това, че придобивайки досегашния пазарен водач на платена телевизия " Булсатком ", " Юнайтед груп " ще държи 60 на 100 от пазара на телекомуникационните и телевизионни услуги. Според антимонополния регулатор обаче този дял е 41 на 100. Ако комисията вземе решението си през днешния ден, това ще значи, че задълбоченото изследване на договорката е лишило единствено месец.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР