Шофьорите, които преминават на знак Стоп“, без да спрат, ще

...
Шофьорите, които преминават на знак Стоп“, без да спрат, ще
Коментари Харесай

Още по-крути мерки: Шофьорите остават без книжка при катастрофа в насрещното, отиват на психотест, ако не спрат на „Стоп“ и...


Шофьорите, които минават на знак „ Стоп “, без да спрат, ще се разделят с книжките си, а по-късно ще бъдат пращани на психотест, с цел да си ги вземат назад. И то единствено в случай че го устоят. Освен това от контролните им талони ще бъдат отнемани по 13 точки, написа " Монитор ". Това е залегнало в следващия законопроект за смяна на Закона за придвижване по пътищата. Предложението идва от последното съвещание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването.

В няколко точки от там дават препоръки по какъв начин да се понижи пътният травматизъм и починалите при произшествия. Те са особено ориентирани към Министерство на вътрешните работи, Агенция „ Пътна инфраструктура “, Министерство на районното развиване и други На съвещанието е взето решение при нарушение на разпоредбите за придвижване, когато в транспортното средство пътуват пасажери, да се постанова спомагателна санкция за всеки транспортиран човек. Заложеният най-малко е 50 лв.. Така при прекосяване на червен светофар с още трима души в колата санкцията ще скочи със 150 лв., така техният живот е бил заплашен. „ Жертвите и потърпевшите непрекъснато нарастват. Повечето от тях са били дами и деца. Животът на тези участници в придвижването коства повече от тези 50 лв. “, аргументират се участниците в комисията.

Друго предложение, което ще залегне в новите промени в закона, е за водачи, които навлизат в насрещното придвижване и катастрофират. Тогава те също ще остават без книжки, а с цел да си ги получат назад, ще би трябвало да минат на проверочен изпит. „ Щом не познават знаците за неразрешено изпреварване и щом карат в насрещното, значи  не са придобили задоволително умения или са получили книжката си по другия метод “, споделят още пътните специалисти, дали предлагането. Те упорстват и за това нарушаване да се взимат 13 точки от контролния ваучър към книжката. На водачите, които сами се удрят или излизат от пътя, също ще им се постанова да се явяват на още един изпит, който да откри дали в действителност имат умения да са водачи.

Ако не го устоят, то ще би трябвало отначало да изкарат курсовете за водачи и отново да се явят на изпит, преди да се качат още веднъж на колите си. Друга по-строга мярка е ограничението на скоростта в обитаемоте места. Предложенията са тя да спадне до фрапантните 20 км в час. Шофьорите, които си разрешават да карат по-бързо, ще бъдат лишавани от книжките си за избран интервал от време, а санкциите ще са още по-драстични   „ В обитаемоте места настъпват близо 2/3 от тежките пътнотранспортни катастрофи. Неприемливо е там, където живеем, работим, учим, да умират толкоз доста хора. В тази тенденция в страните с висока степен на сигурност се ползват разнообразни ниско струващи високоефективни практики за ограничение на злополуките.

Ускореното използване на тези ограничения за понижаване на скоростта по време не конфликта и други ще докара до бързо понижаване на жертвите от пътнотранспортните катастрофи. Политиката за основаване на безвредни условия за придвижване в обитаемоте места, за пътна инфраструктура, настроена другарски към живота и здравето на жителите, за образованието и основаване на безвредни условия за придвижване на децата е в ръцете на локалната власт “, излиза наяве от стенограмата от последното съвещание на комисията.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР