Шофьори не са спирани да пътуват, нито са били карани

...
Шофьори не са спирани да пътуват, нито са били карани
Коментари Харесай

МВР: Не са задържани документи на границата, заповедта за връчване на глоби е отменена

Шофьори не са спирани да пътуват, нито са били карани да заплащат санкциите си на границата. Само са им връчвани наказания, след което са били пускани да продължат по пътя си. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи осведоми, че след осъществени констатации за извънредно доста невръчени наказателни постановления и електронни фишове за санкции, със заповед на заместник-директора на Групово дело „ Гранична полиция " са дадени инструкции да се прави информация за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български жители, за по-голяма събираемост на санкциите от осъществени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.

" Категорично опровергаваме медийни изявления, в които се споделя, че персоналните документи на жители са били арестувани от „ Гранична полиция ", до момента в който не заплатят санкциите си за пътни нарушавания ", споделиха от Министерство на вътрешните работи.

След връчване на електронен фиш или наказателно разпореждане, санкцията може да се заплати в избран период, без това да се прави незабавно на граничния пункт. Опашките са се образували заради желанието на жители да заплатят своите санкции незабавно.

С цел облекчение на пътния трафик по Граничен контролно-пропусквателен пункт, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се извършва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР