Шофьорът, убил на място възрастен французин и пратил жена му

...
Шофьорът, убил на място възрастен французин и пратил жена му
Коментари Харесай

Свидетел на зверската катастрофа на Околовръстното пред Lupa.bg: Друсаният шофьор ме псуваше, че защитавам загиналия чужденец!

Шофьорът, умъртвил на място възрастен французин и пратил жена му в болница след зверската злополука на " Околовръстен път " на разсъмване в неделя е бил пийнал и дрогиран. Това описа извънредно пред Lupa.bg очевидецът на ужаса и пръв позвънил на телефон 112 Михаил Димитров.

" Сблъскът беше ужасяващ - с приятелката и дъщеричката ми пътувахме на горната част на пътя и чухме тропот като мълния. Тя е здравна сестра и незабавно се досети, че е тон от злополука. Обърнахме и отидохме да оказваме помощ. Видяхме една кола по таван, а един мъж се опитваше да извади от нея един дядо и една баба. До тях - от другата страна на бордюра имаше " Порше панамера " и различен човек, някъде в средата на 30-те години, който крещеше по телефона си по какъв начин му станала колата на кайма, тъй като блъснал някакви ", споделя Димитров.

Веднага фамилията подава сигнал на 112, а оттова бързо изпращат кола за спешна помощ и пожарна. Линейката съумява да помогне - дамата, заключена откъм гърба в колата е още жива, само че брачният партньор й към този момент е мъртъв.



Мястото на случая бързо се запълва с полиция

" Казаха, че индивидът - възрастен французин, е умрял на място. Когато пожарната го извади... все едно в това тяло нямаше кости, беше скършено ", трепери младежът. През това време водачът на лъскавото " Порше " също дочува, че починалият е чужденец.

" Нападна ме с псувни! Кой съм бил аз, бил ли съм българин, че ме е било грижа за " някакви си чужденци!? Буквално се запени, отхвърли да дава проби за дрога и алкохол, когато пристигна и полицията, беше изцяло несъответстващ. Ту избухваше в плач, ту крещеше по всички ", споделя очевидецът.

Джигитът се налива непрекъснато с вода, евентуално наясно, че ще бъде заставен да даде проба по-късно, звъни и на другар. Пристигналият другар на джигита се пробва да го отбрани. " Дойде някакъв, показа се като Чочо. Да не сме го виняли този, бил уединен татко, имал си единствено детето, самичък го гледал, имал си и него единствено за другар. Как не, доста ми домъчня за килъра! ", гневи се младият татко.



Колата с убития е раздробена до неразбираемост

Поведението на една от униформените служителки втрещява още повече очевидеца. " Момичето и джигитът, тъй като този палач по този начин бих го нарекъл, се кискаха, побутваха, държаха се извънредно по роднински един с различен. Видях пред очите си случая " Семерджиев " 2. Възмутен съм, по този начин и не научихме името на тази служителка, само че държанието й беше покъртително, неприлично ", гневи се Димитров.

Възрастната потърпевша е обездвижена и откарана в " Пирогов ", а водачът поема към ВМА, с цел да му бъде взета кръвна проба. Тежкият случай съгласно полицията е станал поради висока скорост на водача с " Порше " -то.



" Порше " -то е невредимо от другата страна на бордюра

" Подочух, че най-малко със 180 километра се е движил и ги е блъснал в междинна лента. То това се и виждаше - премазал ги е и ги е трансферирал през бордюра от другата страна на пътя по таван! Нагъл, нахален вид, който се нахвърли и на нас, които бяхме там ", споделя още Димитров.

От ченгетата схваща, че възрастните хора в колата-ковчег са семейство французи, отиващи към летище " София " след отмора в Банско. Шофьорът им бил притежателят на фамилния хотел, който предложил да ги закара. " Той беше добре, имаше някаква цицина, дамата също беше нормализирана, само че възрастният човек си е отишъл, но килърът му е жив и здрав, това е истината ", още трепери Димитров.



Димитров е снимал и регистрационния номер на колата-убиец

Името на шофьора-убиец е Димитър Любенов, който е на 39 години. Именно той е управлявал колата “Порше панамера ”, която тази заран в 4:05 часа е блъснала смъртоносно автомобила с двама французи до “Ринг мола " в София. Пред служителите на реда той е отказал изрично да даде проба с дрегер за алкохол и дрога и е обяснил, че “ще се оправи в Министерство на вътрешните работи болница ”. По-късно той е дал кръвна проба във ВМА.

Шофьорът на поршето, който е притежател на две компании за импорт на коли и филтриране на отпадни води, има 29 фиша, множеството за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 4500 лева

Починалият французин е на 64 година, а жена му - на 62 година Водачът на форда е леко ранен и е във ВМА. Той е на 46 година, български жител и има три неплатени фиша съгласно Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР