Шофьорът, който под въздействието на алкохол блъсна и уби 15-годишният

...
Шофьорът, който под въздействието на алкохол блъсна и уби 15-годишният
Коментари Харесай

Страшно много съжалявам! Пияният шофьор от ул. Гурко остава в ареста

Шофьорът, който под въздействието на алкохол блъсна и умъртви 15-годишният възпитаник Филип на столичната централна улица " Гурко ", остава в ареста.

Това реши Софийският градски съд.  

На Петър Тодоров е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Пробата с дрегер на място след злополуката откри 2 промила алкохол в събота вечерта.

На влизане в залата 37-годишният мъж усърдно прикриваше лицето си с качулката на дрехата си и отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси. В залата той сподели единствено: " Страшно доста скърбя за случилото се ". 

Оказа се, че му е назначен длъжностен бранител - адв. Ангел Хинчев. Той изиска по-лека мярка за неотклонение на подзащитния си. 

Прокуратурата обаче настоя за непрекъснатото задържане на Тодоров в ареста и се аргументира, че е налице осъществено " тежко съзнателно закононарушение " при възможен предумисъл, което се санкционира с 10 до 20 година затвор. Според обвинителите Тодоров е осъзнавал какво прави, когато се е качил пийнал зад кормилото, управлявал е автомобила си със скорост доста по-висока от разрешените 30 км/ч и е возил със себе си в колата жена и дете.

" Състоянието на обвинения и неговите реакции след приложимост на алкохол от 2,1 промила позитивно сочат, че той не е имал нужните качества за сигурност на придвижването ", обявиха от прокуратурата и подсетиха, че това не е първият случай, в който Тодоров е заловен да кара след приложимост на алкохол.

Съдия Веселина Ставрева реши, че са налице предпоставки за най тежката мярка и не видя съображение в настояването на юриста за по-лека.

Тепърва в хода на следствието ще се открива дали закононарушението е осъществено с предумисъл. Ако подобен се потвърди, законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години и отнемане от право да ръководи автомобил до живот.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР