Шофьор с над три промила алкохол ще бъде съден. Той

...
Шофьор с над три промила алкохол ще бъде съден. Той
Коментари Харесай

Шофьор с над 3 промила алкохол катастрофира с малолетния си син в Русенско

Шофьор с над три промила алкохол ще бъде съден. Той е аварирал в Русенско при опит да избяга от полицейска инспекция, като в колата е возил малолетния си наследник. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

Случаят е отпреди пет дни. Полицейски автомобил е патрулирал в град Две могили, когато униформените чиновници са забелязали лек автомобил да се движи нестабилно по пътното платно. Полицаите подали светлинен сигнал и знак със стоп палка на водача, само че той не спрял. Тогава униформените са го последвали и разкрили отвън града излязлата от пътното платно кола.

При инспекцията 51-годишният водач не е съумял да показа документи за благосъстоятелност на транспортното средство, а при теста за алкохол, дрегерът е отчел над три промила. Мъжът бил съпроводен до болничното заведение в Бяла, където дал и кръвна проба.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи от една до три години затвор и санкция от 200 до хиляди лв..

Както Българска телеграфна агенция заяви, за първите осем месеца на тази година в Русе са наказани 95 водачи, управлявали транспортно средство след приложимост на алкохол или опиати. От тях 88 водачи са получили условни присъди, откакто са признали виновността си и са сключили съглашения с прокуратурата, утвърдени от Районния съд. Останалите седмина водачи са осъдени със затвор.

На 92-ма от водачите са наложени и санкции - сред 100 лв. и 1500 лв.. Отнети са им и шофьорските книжки за период до две години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР