Шофьор от Карлово изгоря с глоба от 300 лв. заради

...
Шофьор от Карлово изгоря с глоба от 300 лв. заради
Коментари Харесай

Куриоз: Шофьор изгоря заради знак в насрещното, влезе в би...

Шофьор от Карлово изгоря с санкция от 300 лева поради заради знак в насрещното. Куриозният случай датира от края на август 2020 година, само че едвам преди броени дни магистратите от Районния съд в подбалканския град са се произнесли с решение по проблема, което е в интерес на глобения мъж зад кормилото. 

Сутринта във въпросния ден водачът карал колата си по пътя Пловдив-Карлово. На кръстовище на пътя бил засечен с полицейска камера да се движи със 74 км/ч. Според издадения електронен фищ на съответния сектор от пътя като позволената скорост била 40 км/ч, за което имало сложени табели. Шофьорът не открил такива по пътя си и надлежно обжалвал глобата. 

Установява се в действителност, че патрулът на място снимал приближаващи коли от изток на запад, където е работило ограничаване на скоростта на придвижване от 40 км/ч., според пътен знак В 26. Съгласно осъществената по делото информация от Областно пътно ръководство излиза наяве, че ограничаването на скоростта било въведено с посока запад- изток, т.е. в противоположната на
придвижване на автомобила или другояче казано в насрещното. 

" В съответния случай в посоката на придвижване на автомобила на жалбоподателят е важало ограничаването от 60 км/ч. и е било осъществено нарушаване за скорост с превишение не както е посочено в процесния електронен фиш от 34 км/ч, а от 14 км/ч, което се явява наказуемо по чл.189 ал.4 вр. чл.182 ал.1 т.2 от ЗДвП, а точно с санкция от 50 лева, а не както е посочено в електронния фиш- на съображение чл.189 ал.4 във вр. чл.182 ал.2 т.4 от ЗДвП- санкция в размер на 300 лева При по този начин установената разлика в условия от голяма важност за процесното нарушаване, съдът намира, че атакувания електронен фиш следва да бъде анулиран като незаконосъобразен ", гласят претекстовете на съда. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР