Шофьор - нарушител публикува видео в социалните мрежи, на което

...
Шофьор - нарушител публикува видео в социалните мрежи, на което
Коментари Харесай

Заснеха катаджия да пести 300 лева на шофьор срещу акт и 50 лева за почерпка

Шофьор - извършител разгласява видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин пътен служител на реда му желае и получава 50 лв., с цел да наложи по-ниска санкция. Срещу служителя на КАТ- София е формирано дисциплинарно произвеждане. По случая работи и Софийската градска прокуратура. Нареждане за това е дал основният прокурор Сотир Цацаров.
- " Спестил съм ти прекъсване от придвижване ".
- " Благодаря доста ".
- " Щеше да го отнесеш крепко ".
След този разговор от страна на пътния служител на реда следва двукратно напомняне, че направеният " жест " допуска съответната признателност и напътствие парите да се дадат " ниско долу ".

Случаят е от преди два дни, когато създателят на клипа стопира на столичния бул. " Васил Левски ", с цел да си вземе храна. Оказва се, че не е минал на наложителния годишен механически обзор, само че против 50 лв. си потегля единствено с акт за погрешно паркиране.Той е част от доказателствата против пътния служител на реда. Има и видео доказателства:
" В случая служителят на реда не имал камера, само че пък там, където е носил службата е бил в условия на видеонаблюдение, построено на територията на столицата ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.
Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова добави, че е открит и формираният от служителя на реда документ, с който лидерът на автомобила е глобен – не за това, че не е минал годишен механически обзор, а за погрешно паркиране – нарушаване, за което глобата е много по-ниска: " Установена е самоличността изрично - освен по фрагментите, само че и откакто сме видели актосъставителя ".
Младен Маринов даде обещание твърди ограничения против подкупни служители на реда и прикани: " Гражданите да не се подават на рекета, а да алармират навреме ".
За създателя на видеото, дал 50 лв. за по-лека глоба, няма да има последствия. Той към този момент е дал показания, само че единствено като очевидец, посочи Румяна Арнаудова :
" Заради това, че той е бил подложен в обстановка, в която не е имал избор – т.е., отнася се евентуално за изнудване и в тези случаи лицето, което дава подкупа, не носи наказателна отговорност и по тази причина няма да му бъде повдигано обвиняване ", изясни представителят на основния прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР